Pretraga

Posjetili smo Pingvin, jedno od najstarijih mjesta za street food u Zagrebu: Razočarani smo

A- A+

U serijalu Studentsko nepce obilazimo mjesta gdje studenti mogu za relativno malo novaca ‘natrpati’ svoj želudac, a da nije riječ o menzi. U drugoj epizodi, posjetili smo Pingvin u Teslinoj, kultni street food lokal koji postoji od 1987. godine, a kojeg i dalje mnogi rado posjećuju u kasnim noćnim satima nakon izlaska.

Pingvin

Pingvin. Foto: srednja.hr

Teslina ulica u Zagrebu, dom je mnogobrojnih fancy restorana, kafića i barova, koji i nisu baš stvoreni za studentski budžet. Među svima njima našao se i Pingvin, kultni street food lokal koji je otvoren sad već davne 1987. godine, a koji svaki vikend privlači velik broj mladih koji se dolaze okrijepiti nakon izlaska.

Unatoč tome što je riječ o izrazito poznatom lokalu, nismo imali prilike isprobati njihovu hranu. Preporučeno nam je da isprobamo njihov hamburger, što smo odlučili i napraviti. Tako smo se jednog sunčanog popodneva, zaputili do Tesline, razmišljajući već kakve ćemo sve priloge staviti u naš hamburger i dvoumeći se hoćemo li uz to isprobati i neki sendvič.

Izdvojeni članak
Kebab iz lokala Fini griz

Probali smo kultni kebab kojeg si studenti mogu priuštiti za manje od jedan sat rada

Veliki izbor hrane

Pingvin je, inače, lako za prepoznati s ulice. Izvana izgleda solidno uređeno i pohvaljujemo što je jelovnik jasno vidljiv. Izbor hrane zaista je velik, pa se tu tako mogu kupiti raznorazni sendviči, hamburgeri, hot dog, pohano meso i pohani sir, meso s roštilja, riba, salate, palačinke, pa čak i meksička hrana.

Mi smo odabrali cheeseburger i veliki pomfrit, a dodatno smo uzeli i sendvič s pršutom, tek toliko da probamo i to. Cheeseburger je koštao 6,5 eura, pomfrit 3, a sendvič 4,5 eura. Dakle, sve zajedno ispalo nas je 14 eura, što i nije baš toliko povoljno kako smo čuli, ali dobro, radi se ipak o lokalu u samom centru grada.

Nije trebalo dugo da hrana bude gotova, pa smo se ‘bacili’ na odabir priloga. Postoje razne vrste salata i umaka, pa će svatko naći nešto što mu odgovara. Mi smo se odlučili na klasiku – hambi umak, kiseli krastavci, zelena salata i rajčica. Jesti se može ispred Pingvina unutar ‘haustora’ ili pak vani na njihovoj terasi. Odlučili smo iskoristiti lijepo vrijeme, pa smo se uputili van. Pladanj nismo dobili, iako za njih postoji određeno mjesto za odlaganje, a stolovi su još k tome bili poprilično prljavi.

@srednja_hr Druga epizoda našeg Studentskog nepca je tu, pišite u komentare gdje nam treba biti sljedeća stanica 👇🏻 #srednjahr #studentskonepce #student #studenti #hrana #gastro #pingvin #fyp #faks ♬ As It Was – Harry Styles

Sendvič je prolazan, ali cheeseburger…

Bez obzira na to, bacili smo se na ‘klopu’, jer smo nakon dugog dana na faksu stvarno bili gladni. Pomfrit i cheeseburger izgledali su dobro, dok se sendvič doimao malo otužnim. Pršut u sendviču sav se jadan ‘spržio’ od tostera, možemo reći da je bio prolazan, iako se okus sira nije osjetio. Hambi umak je, začudo, idealno odgovarao, a na prilozima se nije štedjelo, što je svakako plus. Pomfrit je bio onaj klasični smrznuti, ali je bio ukusan i svježe ispečen, pa se ne možemo žaliti.

S druge strane, pecivo cheeseburgera bilo je idealno tostirano i sasvim pristojne veličine. Međutim, okus mesa gotovo je – nepostojeći. Nismo sigurni kako to opisati, osim da nas je podsjetilo na neku jeftinu inačicu Gavrilovićevog Mesnog doručka. Prilozi su bili korektni, izuzev eventualno rajčice koja je za naš ukus bila previše ‘mesnata’, ali glavni dio hamburgera, meso, bilo je toliko loše da smo odmah zažalili svih 6,5 eura kojih smo dali za ‘to’.

Pojeli smo koliko nas je glad držala i pomalo razočarani otišli iz Pingvina. Iako nismo sigurni kakav je Pingvin bio nekada, mi mu definitivno ne bismo dali titulu must visit mjesta za studente koji se za malo novca žele najesti. Niti je ukusno, niti je jeftino. Hajde, ako zaboravimo na cheeseburger, možemo reći da je sendvič bio prolazan. Ali, prema našem mišljenju, previše je dati 4,5 eura za takav sendvič, kad se u obližnjim pekarama može bolje i jeftinije proći.

Naša ocjena

Naša ocjena za Pingvin

Naša ocjena za Pingvin. Foto: srednja.hr