Pretraga

Postani tester: Whatsapp napokon uvodi Dark Mode za korisnike Androida

A- A+

Whatsapp, mobilna aplikacija za chat, konačno je razvila Dark Mode, odnosno opciju odabira tamnih tema na pametnim telefonima koji koriste operacijski sustav Android. Radi se o jednoj od najiščekivanijih značajki za popularnu chat platformu, jer će korisnici sada moći birati između klasične svijetle boje u pozadini razgovora, te nove, sive boje, koja će aplikaciji dati obnovljeni izgled.

 

Prema informacijama do kojih je prvi došao portal WAbetainfo, Whatsappov Dark Mode trebao bi smanjiti blještavilo ekrana pametnog tefona i userima olakšati pregled poruka u slabom svjetlu.

Tamno siva boja za novi look

Korisnici Androida, ako je vjerovati izvoru, novu će značajku dobiti kroz nadolazeće 2.19.82 ažuriranje, ali još nije jasno kada će update stići, piše the Indepedent.

https://twitter.com/mjbnow/status/1111374711986900994

Screenshotovi Dark Mode opcija, koje možete pogledati na sljedećoj poveznici, pokazuju kako će aplikacija, umjesto crne, implementirati tamno sivu shemu boja. Time bi smanjili kontrast između teksta i pozadine te tako spriječili naprezanje očiju.

Viber, Whatsappov najveći konkurent, već je predstavio Dark Mode na svojoj aplikaciji, a iste opcije od ranije imaju Messenger i Telegram. Google navodno također radi na ažuriranoj shemi boja s ciljem popravljanja korisničkog iskustva.

Kako Dark Mode isprobati među prvima

Izdvojeni članak

WhatsApp uvodi veliku novinu: Neće se svidjeti onima koji frendovima otimaju mobitel i čitaju poruke

Rani beta testeri aplikacije prvi će dobiti uvid u novi način rada. Svaki korisnik Whatsappa može postati tester prijavom putem Google Play usluge. Ako se na to odlučite i izaberu vas, stići će vam pozivnica.

– Pozdrav,​ WhatsApp Inc. vas je pozvao na program testiranja za neobjavljenu verziju WhatsApp Messenger aplikacije. Kao tester, primit ćete ažuriranje koje uključuje testnu verziju aplikacije WhatsApp Messenger, koja također može sadržavati neobjavljene verzije trenutne aplikacije. Napomena: testne verzije mogu biti nestabilne, stoji u pozivu.

Facebook, vlasnik platfome koja ima više od milijardu i pol korisnika mjesečno, nije komentirao informacije o još neobjavljenim opcijama.