Pretraga

U potresu su nastradale i zagrebačke knjižnice: Tri su zatvorene do daljnjega

A- A+

Statičari su završili s pregledom zagrebačkih knjižnica nakon potresa te su gotovo sve knjižnice ponovno otvorene za javnost. Izuzetak su Knjižnica Marije Jurić Zagorka, Knjižnica Mala Mlaka te Odjel za djecu i mladež Knjižnice Medveščak koji do daljega ostaju zatvoreni. Iz KGZ-a ističu kako za knjige koje se ne mogu vratiti jer su knjižnice zatvorene ne naplaćuju zakasninu.

Foto: Unsplash; Inaki Del Olmo

– U ponedjeljak, 11. siječnja otvaraju se pojedine knjižnice u mreži Knjižnica grada Zagreba koje su bile zatvorene radi provjere statičara sigurnosti zgrada uslijed posljednjeg snažnog potresa koji se dogodio 29. prosinca, objavili su iz KGZ-a.

Ističu kako su sve knjižnice, osim Knjižnice Marije Jurić Zagorka, Knjižnice Mala Mlaka te Odjela za djecu i mladež Knjižnice Medveščak, sigurne za korištenje i od 11. siječnja rade prema redovnom radnom vremenu.

– Knjižnica Marije Jurić Zagorka i Knjižnica Mala Mlaka, kao i Odjel za djecu i mladež Knjižnice Medveščak, Zvonimirova 17, ostat će zatvoreni do daljnjega. Povrat građe s Odjela za djecu i mladež može se vršiti u Knjižnici Medveščak, Trg žrtava fašizma 7. Zakasnina nastala tijekom zatvorenosti pojedine knjižnice neće se naplaćivati, zaključuju iz gradskih knjižnica.

Izdvojeni članak

Ako 2021. ne počnete čitati, nećete nikada: Država za čitanje daje 14, a EU dodatnih 40 milijuna kuna

Podsjetimo, 2021. godina proglašena je godinom čitanja pa država za poticanje čitanja daje 14, a EU čak 40 milijuna kuna.