Pretraga

Prešao kultnog Super Maria za 19 minuta i postavio novi svjetski rekord

A- A+

Super Mario Bros jedan je od najpopularnijih gaming naslova ikada, a prije dva dana ‘pao’ je novi rekord u brzini prelaska igre na Nintendu. Speedrunner pod nadimkom Kosmic, isti igrač koji je držao prošli najbolji rezultat, popravio je svoj prijašnji top score za 100 milisekundi te tako po već treći put oborio svjetski rekord japanske videoigre.

Foto: Twitch/Screenshot

Za uspješno rješavanje svih zadataka trebalo mu je malo više od 19 minuta (19:00:55), a u cilj bi ušao i s boljim rezultatom da na posljednjoj dionici nije udario Bowser, piše Index.

Kosmicu je to treći put da postavlja rekord u kategoriji Warpless Super Mario Brosa, u kojoj igrač mora proći cijelu igru, u 2019. godini. Vjerojatno se ne bi znalo da je rekord srušen da svaku igru ne prati poseban softver koji automatski mjeri vrijeme.

Izdvojeni članak

Zahvaljujući vještosti u popularnoj video igri, tinejdžer osvojio gotovo 20 milijuna kuna

Speedrun je natjecanje koje se sastoji u što bržem prelasku videoigara. Zajednica gamera okupljena oko speedruna dvaput organizira i sedmodnevne maratone u humanitarne svrhe. Na posljednjem takvom događaju pod nazivom SGDQ 2019., prikupljeno je tri milijuna dolara.

Speedrunati se može svaka igra neovisno o platformi, a za svaku od njih postoji i više kategorija. Sve rekord možete pronaći na stranici Speedruna.