Pretraga

Priprema za maturu iz biologije uz ‘Despacito’: Ovako zvuči najpopularnija pjesma na svijetu u znanstvenoj obradi

A- A+

Bili ljubitelji ili ne, činjenica je kako je pjesma ‘Despacito’ gotovo preko noći postala pravi hit, sakupivši na originalnom YouTube videu više od 4,3 milijarde pregleda. Ne čudi stoga kako je doživjela i brojne obrade, od onih koje zvuče bolje od originala pa do onih kojima je cilj nasmijati slušatelje. Ipak, našla se među njima i jedna kojoj je cilj educirati publiku.

Screenshot: YouTube

Ako kojim slučajem trebate pomoć u pripremi ispita iz biologije ili vam štekaju neki pojmovi u pripremama za maturu iz tog predmeta, pomoći bi vam mogla nova obrada tzv. glazbenog znanstvenika, YouTubera Tima Blaisa.

On je malo preinačio tekst popularnog hita ‘Despacito’, obradivši neke glavne pojmove iz biologije, poput diobe stanica, evolucije, genetike i genotipa te procesa međustanične komunikacije. Blaisova obrada ‘Evo-Devo’ na YouTubeu je do sada sakupila više od 820 tisuća pregleda, a Facebook verzija ih broji čak 12 milijuna. Komentatori na društvenim mrežama primijetili su i istaknuli YouTuberov pristojan glazbeni talent, a neki su prepoznali i zadatke iz nedavnog ispita biologije. Kako ova obrada zvuči, možete čuti u nastavku.

Inače, Blaisa smo vam već predstavili kada je hit Eda Sheerana ‘Shape of You’ obradio u stilu kemičara, a svoje umijeće kombiniranja glazbe i znanosti pokazao je i u obradama pjesama grupe The Queen (‘Bohemian Gravity’ ) i Adele (‘Rolling in the Higgs’).