Pretraga

Procurio novi Samsung Galaxy S21: Navodno izlazi u siječnju, a poznato je i kako će izgledati

A- A+

Procurile su specifikacije novog Samsungovog flagshipa S21. Navodno će doći u tri modela, a neki su već složili i makete pa možete vidjeti kako će izgledati.

‘Render’ novog Samsunga Galaxy S21 uređaja prema procurenim informacijama
Foto: Youtube screenshot; sakitech

Očekuje se da će novi Samsung Galaxy S21 izaći u siječnju 2021. godine, a navodno će doći u tri modela.

Standard, Plus i Ultra

Prvi, standardni model, prema najnovijim procurenim informacijama imat će zaslon od 6,2 inča, Plus od 6,7 inča, a Ultra od 6,8 inča, piše The Verge. Prema pisanju tech medija, S21 Ultra trebao bi podržati S Pen, olovku koja inače dolazi uz Samsungove ikonične Note uređaje i tablete. No, po svemu sudeći, ta olovka neće dolaziti uz mobitel već će je korisnici morati dodatno platiti.

Prema dostupnim informacijama, sva tri modela dolaze ili sa Snapdragon 875 procesorom ili Exynosom 2100, a korisničko sučelje imat će Samsungov One UI 3.1, baziranom na Androidu 11. Neki su korisnici od dostupnih informacija već posložili i makete novih Samsung uređaja, a najviše oduševljava navodni Ultra model, koji možete vidjeti u videu ispod.

Sjajne kamere i 5G

Očekuje se da će kamere i njihova kvaliteta biti različita po uređajima. Tako bi S21 i S21 Plus trebali imati glavni senzor od 12 megapiksela, ultraširoki senzor od 12 megapiksela i telefoto leću od 64 megapiksela. Ultra model navodno će doći s glavnim senzorom od vrtoglavih 108 megapiksela, 10 megapikselnom telefotom lećom s trostrukim optičkim zoomom, još jednim telefotom od 10 megapiksela i deseterostrukim optičkim zoomom te ultraširokim senzorom od 12 megapiksela.

Svi modeli novog Samsungovog flagshipa očekivano će doći s 5G povezivosti. Usto, Galaxy S21 i S21 Plus imat će Wi-Fi 6 i Bluetooth 5.1, a Ultra model trebao bi dobiti brži i kvalitetniji Wi-Fi 6E. Osim kamera i detalja u povezivosti, po modelima će se još razlikovati, očekuje se, i baterije. Galaxy S21 trebao bi imati kapacitet baterija od oko 4.000 mAh, Plus oko 4.800 mAh, a Ultra 5.000 mAh.

Kao i do sada, novi Samsungovi flagship uređaji trebali bi doći u nekoliko različitih boja. Standardni S21 bi trebao doći u fantomski ljubičastoj, rozoj, sivoj i bijeloj boji. Plus se očekuje u fantomski srebrnoj, crnoj i ljubičastoj, a Ultra model u fantomski srebrnoj i crnoj. Još uvijek nema nikakvih detalja oko cijena uređaja.