Pretraga

Rambo Amadeus osvaja simpatije stranih medija

A- A+

www.dnevnik.ba

Rambo Amadeus, predstavnik Crne Gore, na Eurosong izlazi s pjesmom Euro Neuro kojom nastoji promovirati ekonomsku politiku svoje države. I dok mu se na kladionicama crno pište, osvaja simpatije stranih medija. Tako ga Press Europe naziva Ubojicom Klišeja, a Wall Street Journal ističe kako umjesto ekstenzija za kosu i stroja za vjetar Rambo ima slamu i kamuflažnu gitaru.

Rambov monetarni breakdance

– Kako su sve političke teme na Eurosongu zabranjene, Amadeus ide do krajnjih granica sa svojim stihovima dok se na scenu kotura drveni magarac – opisuju Rambov nastup u Wall Street-u. Dodaju i to kako Rambo najvjerojatnije neće doći do finala, ali će na svoj način liderima pokazati kako se izvodi monetarni breakdance dan prije njihova summita u srijedu.

Rambo Amadeus – oštri analitičar situacije

 – Dok se europski političari bore kako bi prevladali ekonomsku krizu, oštri analitičar situacije isplivao je pod povećalo javnosti zahvaljujući Eurosongu.- ovim se riječima i Huffington Post prije par dana osvrnuo na lik i djelo crnogorskog predstavnika. Budući da se radi o kralju ironije i sarkazma, što se da načuti i u njegovim pjesmama, stihovi Rambove pjesme za Eurosong nisu začudili ni jednog njegova fana.

Rambova vizija odnosa između Balkana i Europske Unije

Press Europ Ramba opisuje kao turbo-funk pjevača koji svojom pjesmom upućuje na niz klišeja vezanih za Balkance želeći im na taj način svima sarkastično dati do znanja što ostatak Europe misli.  

– U provokativnoj pjesmi, Rambo Amadeus izražava svoju viziju odnosa između Balkana i EU – zaključuje Press Europ.

Hoće li Crna Gora profitirati na Rambu?

– Usvajajući prizemniji pristup, Crna Gora odlučila je na Eurosong poslati predstavnika koji svojom pjesmom promovira ekonomsku politiku Crne Gore. Crnogorci se nadaju kako će im zbog toga porasti prihodi od turizma, ključni faktor u tamošnjoj ekonomiji koji je prošle godine zemlji priskrbio čak 670 milijuna eura – piše Free Europ uzimajući u obizir činjenicu da će ovo natjecanje ipak pratiti oko 160 milijuna ljudi.

S druge strane, Rambo je nedavno izjavio da ne želi pobjediti na Eurosongu. Volio bi da bude drugi. Kaže kako njegova država ne bi mogla financijski podnijeti organiziranje Eurosnoga na svom teritoriju slijedeće godine. U svakom slučaju, držimo fige i nadamo se da će se iz inovativnog nastupa izvući i ponešto koristi.