Pretraga

Revolucionarno: ‘Pametna’ zdjela puni mobitele

A- A+

Intel je, na CES sajmu u Las Vegasu, predstavio revolucionarnu ‘pametnu’ zdjelu koja bi mogla uvelike promijeniti i olakšati svakodnevni život.

Ovogodišnji CES sajam elektrotehnike u Las Vegasu donio je brojne tehnološke novitete ali je veliki dio pozornosti potpuno neočekivano privukao Intelov radikalan i inovativan prototip ‘pametne’ zdjele.

Koncept je izuzetno inovativan, a trebao bi uvelike promjeniti i olakšati normalnu ljudsku svakodnevnicu. Naime ‘pametna’ zdjela poput bilo koje obične zdjele služi da ljudi u nju odlože razne stvari i sitnice poput ključeva, šibica, naušnica, papirića i drugih, ali za razliku od ‘obične’
zdjele može bežično puniti elektronske uređaje!

Izdvojeni članak

Trostruki državni prvak iz informatike, maturant XV. gimnazije, osvojio i Balkansku olimpijadu

To znači da je u spomentu zdjelu potrebno samo odložiti pametni telefon, Ipod, ili neki drugi ‘gadget’ koji treba napuniti bez ikakve potrebe za kablovima i utičnicama!

‘Pametna’ zdjela je još uvijek u fazi prototipa i shodno tome nisu poznate detaljne specifikacije. Međutim proizvod je u potpunosti zasjenio ostale prisutne Intelove izložbene primjerke te je postao apsolutni
hit sajma.

Među drugim Intelovim inicijativama valja svakako spomenuti računalo veličine memorijske kartice Edison i objavu kako Intelovi prozvodi više neće koristiti ‘krvave’ dijamante u svojim proizvodima, no ipak, izgleda da je svima primarni interes, na prvi pogled, obična zdjela.