Pretraga

Robin Williams: U srednjoj ga proglasili osobom s najmanjom šansom za uspjeh, a evo čime je zadužio svijet

A- A+

Robin Williams pronađen je mrtav u svome stanu u 64. godini života. Svoju karijeru započeo je kao stand up komičar, a na televiziji je debitirao u seriji ‘Mork and Mindy’. Tri je puta nominiran za oskara, a 1998. godine osvaja zlatni kipić za sporednu ulogu u filmu ‘Good Will Hunting’.

nowyouknowthis.com

Poznati komičar i dobitnik oskara Robin Williams jučer je pronađen mrtav u svom stanu u gradu Tiburonu u američkoj saveznoj državi Kalifornija.

Kćeri je dao ime po legendarnoj računalnoj igrici 'The Legend of Zelda'

Robin Williams bio je zagriženi igrač računalnih igara. Osim igre ‘The Legend of Zelda’ svoje slobodno vrijeme provodio je uz ‘Call of Duty’, ‘Warhammer ili ‘Portal’.

Nakon tri nominacije dobiva Oscara za ulogu u filmu ‘Good Will Hunting’

Svoju karijeru zabavljanja i nasmijavanja publike započeo je kao stand up komičar, a na televizijskim ekranima debitirao je u seriji ‘Mork and Mindy’ koja je sa četverogodišnjim emitiranjem započela od 1978. godine.

Nakon uspješnog predstavljanja svog talenta Robin je glumio u brojnim filmskim hitovima, a nakon tri nominacije i osvaja oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu ‘Good Will Hunting‘.

Za osvajanje zlatnog kipića prvi je puta nominiran zbog uloge radijskog DJ-a na vojnoj radijskoj postaju u filmu ‘Good Morning, Vietnam‘, nakon toga svoje je umijeće pokazao kao profesor u drami ‘Dead Poets Society‘, a ulogu radijskog voditelja uspješno je utjelovio dvije godine nakon u filmu ‘The Fisher King‘ iz 1991. godine.

U srednjoj školi proglašen osobom s najmanjom šansom za uspjeh

Williams je pohađao srednju školu u Kaliforniji gdje su ga kao maturanta proglasili najsmješnijom, ali i osobom s najmanjom šansom za ostvarivanje uspjeha.

Njegov posljednji film ‘The Angriest Man in Brooklyn izašao je prije pet mjeseci

Posljednjih godina Robin je radio na nekoliko projekata. 2008. godine započeo je uspješnu turneju sa svojom stand up predstavom ‘Weapons of Self Destruction’ kojom je na zabavan i smiješan način isticao društvene i političke apsurde našeg vremena. Zbog zdravstvenig razloga morao je prekinuti svoje nastupe.

Nakon oporavka odigrao je ulogu američkog predsjednika Theodorea Roosevelta u komediji ‘Night at the Museum’, a krajem 2009. glumio je zajedno s Johnom Travoltom u Disneyevom filmu ‘Old Dogs

Prije tri godine nastupa i na Broadwayu u predstavi ‘Bengal Tiger at the Baghdad Zoo’, a 2013. glumi sporedne uloge u romantičnoj komediji ‘The Big Wedding’ , drami ‘The Butler’, a ponovno se vraća i u serije.

Svoju posljednju ulogu odigrao je u filmu ‘The Angriest Man in Brooklyn‘ redatelja Phil Alden Robinsona.