Pretraga

Najveća muška prijateljstva s filmskog platna

A- A+

Prijatelji čine naš život vrijednijim i ljepšim, osobito ako su istinski i pravi. Naime, pravi prijateljski odnos zahtijeva odricanja, toleriranja i uvažavanja stvari s kojima se možda i ne slažemo. Tako su nam i likovi iz filmova pokušali dočarati što je to pravo prijateljstvo, a ovih deset muških prijateljstava iz filmova smo izdvojii kao najveća i najzanimljivija.

foryouiwish.com

Ako smo dovoljo sretni, onda imamo i prave prijatelje. Međutim, iskrena i prava prijateljstva se ne uspostavljaju tijekom noći, a ona su zaista jednako važna, ako ne i važnija od sretne ljubavne veze. Pravi prijatelji će biti uz nas uvijek, kada smo sretni i kada nam je najteže, kao što bismo i mi trebali biti uz njih. Filmovi znaju biti edukativne prirode, pa nas nerijetko uče i pokazuju nam što je u životu esencijalno i bitno. Ovih deset muških prijateljstava iz filmova i serija koje je gledala velika većina pokazuju nam tko su nam pravi frendovi te kako biti jedan od njih.

Izdvojeni članak

Naši geni nam podsvjesno govore tko nam je prijatelj

Harry i Lloyd – Glup i gluplji

Ljubav je blesava i nepredvidljiva, isto kao i ovaj dvojac. Svađali su se, tukli, naganjali, no ostali su pravi prijatelji iako su se zaljubili u istu ženu. Dokazali su da pravo prijateljstvo može pobijediti i nadvladati sve ostalo.

Garth i Wayne – Wayneov svijet

Ponekad je prijatelj jednostavno netko tko vas prati u vašim interesima i s kim se odlično zabavljate. Ova dvojica idu zajedno na rock koncerte i pričaju o djevojkama, iako ponekad njihovi podvizi završavaju loše po njih. Ili sretno, kako kad. No, uvijek su zajedno.

Will i Chuckie – Dobri Will Hunting

Ponekad je teško živjeti onako kako to očekuju ljudi oko nas, iako žele najbolje za nas. Zbog toga nam svima treba prijatelj poput Chuckija koji gleda na stvari iz malo drugačije perspektive no ostali. Poanta je da moramo voljeti sebe i ne raditi stvari koje su loše za nas. Prava je šteta ne iskoristiti vlastiti potencijal. Rečenica koja najbolje opisuje ovo prijateljstvo je: Budi osoba kakvom te smatra tvoj najbolji prijatelj!

Izdvojeni članak

Ovi znakovi pokazuju da ste zaljubljene u ‘najboljeg prijatelja’

Jay i Silent Bob

Ova dvojica su uvijek skupa. Osobito je dobro imati takvog prijatelja ako se ikada nađete u glupoj situaciji prodavanja ilegalnih supstanci pred trgovinom. Pogotovo prijatelja koji ne govori previše osim kada tu i tamo ispali nevjerojatnu mudrost. Čudni su i savršeni jedan za drugog, no nije lako imati prijatelja koji se jednostavno nikada ne zaustavlja, a vi ga uvijek pratite.

Butch Cassidy i The Sundance Kid

Najbolji prijatelj je osoba koja je uvijek na vašoj strani, a ova dvojica kauboja to najbolje pokazuju. Čak i onda kada doslovno zeznete sve. Iako je vjrojatno loše ohrabrivati prijatelja na život s one strane zakona, prijateljstvo je ipak veća i jača stvar od zakona.

Kirk i Spock – Star Trek

Ljubav je nelogična i iznad je svega kada pokušavate i usrdno se trudite da vaš prijatelj ostane živ. Veličanstveno je kada netko brine o prijatelju više nego o sebi, kao što je slučaj kapetana Kirka i Vulkanca Spocka. Znamo da Kirk voli svog prijatelja, no u puno slučajeva vidimo i da Spock voli njega, mada znamo da teoretski on to ne može jer nema osjećaje.

Izdvojeni članak

Kad brišete prijatelje na Facebooku

Harry Potter i Ron Weasley

Veliki dio obožavatelja knjiga o malom čarobnjaku ustvari voli ovu knjigu i zbog prijateljstva Harrya i Rona te načina na koji se odnose jedan prema drugom. Dok je Ron sklon ljubomori i sitničavosti, ipak je iznad svega lojalan Harryu pokušavajući cijelo vrijeme prevazići vlastite strahove i nesigurnosti da bi pomogao svom prijatelju u nebrojeno puno situacija.

Frodo i Sam – Gospodar prstenova

Ništa ne olakšava putovanje u nepoznato kao prijatelj u našoj pratnji. Sam je poznavao Froda bolje nego Frodo sam sebe, što mu je pomoglo nositi se s nesretnim okolnostima nošenja prstena. Pravi prijatelj zna da nas stvari koje nas testiraju mogu natjerati da izdamo sami sebe i druge oko nas, pa će to primijetiti i pokušati nas odvratiti od toga. Baš kao što je Sam napravio za Froda.

Izdvojeni članak

Evo zašto se svađamo s roditeljima i ogovaramo prijatelje

Andy i Red – Iskupljenje u Shawshanku

Ovaj kultni film također govori o prijateljstvu, no u lošim zatvorskim uvjetima gdje se Andy i Red susreću s nasiljem, predatorskim ponašanjima i općenito lošim uvjetima života u američkim zatvorima. Oni su tu jedan za drugog, a protiv sistema koji im oduzima dostojanstvo i ljudskost. Dok je Andy iskorištavan u zatvoru, nada ga tjera naprijed dok se pragmatični Red brine koliko je ustvari to dobro za Andyevo mentalno stanje. Ovo je i rijedak primjer filmskog prijateljstva gdje su dvojica jednako lojalni jedan drugom i jednako važni u tom prijateljstvu.

Woody i Buzz – Priča o igračkama

Pri prvom susretu ove dvojice nije bilo čak niti tolerancije, a kamoli prijateljstva. Ipak, tijekom tri nastavka ovog animiranog filma, stvorili su zavidnu razinu prijateljstva i uspjeli prijeći preko svih prepreka, odrastanja i neslaganja. Uostalom, oni su zajedno do vječnosti i poslije nje.