Pretraga

Sada je i službeno: Stiže Harry Potter serija, objavljena je i prva najava

A- A+

Već neko vrijeme šuškalo se o tome da bi popularni serijal romana Harry Potter mogao dobiti svoju seriju. Sada je to postalo i službeno – HBO Max, koji je postao samo Max, naručio je prvu Harry Potter seriju. Navode kako će ona biti vjerna adaptacija kultnih knjiga, a autorica knjiga J.K. Rowling bit će izvršna producentica.

Objavljena je prva najava Harry Potter serije

Objavljena je prva najava Harry Potter serije|screenshot: YouTube

Sada je i službeno – Harry Potter serija stiže na streaming platformu HBO Max koja po novom nosi naziv Max. Detaljno će pratiti radnju originalnih knjiga.

Novi glumački postav

Kako prenosi The Hollywood Reporter, koji je prvi još prije dvije godine pisao da se radi na seriji, navodi kako je šef Warner Bros. Discoveryja David Zaslav to otkrio prilikom prezentacije o spajanju HBO Maxa i Discovery+.

– Priče iz svake od knjiga o Harry Potteru postat će serija producirana istom vještinom, ljubavlju i brigom po kojoj je ova franšiza poznata. U seriji ćemo imati novi glumački postav koji će generirati nove naraštaje fanova, a serija će biti puna fantastičnih detalja, voljenih likova i dramatičnih lokacija koje fanovi Harryja Pottera vole već 25 godina. Svaka sezona bit će autentična prema originalnim knjigama te će Harryja Pottera i ove nevjerojatne avanture dovesti do nove publike diljem svijeta, dok će originalni filmovi ostati srž franšize te će se i dalje moći gledati globalno, opisali su seriju iz Max-a, prenosi The Hollywood Reporter.

Max je objavio i kratak video najave Harry Potter serije čije bi se prve epizode trebale početi emitirati 2025. ili 2026.

– Vaše pismo za Hogwarts je ovdje. Max je naručio prvu Harry Potter televizijsku seriju, vjernu adaptaciju kultnih knjiga, napisali su uz video.

 

Harry Potter serija će detaljno pratiti knjige

Izvršni producenti serije bit će, među ostalima, autorica romana J.K, Rowling, Neil Blair i Ruth Kenley-Letts. David Heyman, koji je producirao svih osam filmova u pregovorima je.

– Presretni smo što publici možemo pružiti priliku da otkrije Hogwarts na posve novi način. Harry Potter je kulturološki fenomen i jasno je da postoji dugotrajna ljubav i žeđ za čarobnjačkim svijetom. U partnerstvu s Warner Bros. Television i J.K. Rowling, ova nova Max Original serija zaronit će duboko u kultne knjige u kojima fanovi uživaju svih ovih godina, kazala Casey Bloys, direktorica HBO & Max Contenta.

J.K. Rowling kazala je kako joj je važna predanost Max-a da očuva integritet njenih knjiga.

– Radujem se što ću biti dio ove nove adaptacije koja ostavlja mogućnost dubine i detaljnosti kakvu može pružiti samo dulji format poput televizijske serije, rekla je Rowling, prenosi The Hollywood reporter uz dodatak da će serija će imati budžet koji će se moći mjeriti s onim serije Igra prijestolja i Zmajeva kuća.