Pretraga

Što je to pravilo desne strane? Evo jednostavnog objašnjenja kako se ono primjenjuje u vožnji

A- A+

Bilo da ste išli u autoškolu ili je to tek pred vama, za pravilo desne strane sigurno ste čuli. Ono je osmišljeno kako bi se uredile situacije u vožnji na raskrižjima cesta jednake važnosti.

Foto: Unsplash/TikTok, srednja.hr

Odgovor na pitanje kako pravilo desne strane funkcionira u stvarnosti dala nam je Laura iz Autoškole Danko-

– Na križanju ceste jednake važnosti crveni automobil želi voziti ravno, no dužan je popustiti vozilo crne boje koje mu nailazi s njegove desne strane, bez obzira na to gdje se crni automobil ima namjeru kretati, pojasnila je Laura, a kako to izgleda nacrtala je i na ploči u videu koji možete vidjeti na našem TikToku.

@srednja_hr Pravilo desne strane u prometu – tako jednostavno, a mnogima ipak teško! Ovo raskrižje često se pojavljuje na ispitu iz propisa, ali i u vožnji! Iz @autoskola_danko su nam objasnili sve što trebamo znati! #srednjahr #justsrednjathings #skola #autoskola #autoskoladanko #propisi #voznja #auto #pravilodesnestrane ♬ Just Groovin – Kingsbury Kids

Ovo je samo dio našeg serijala u kojemu vas upoznajemo s pravilima vezanim uz vožnju. Nedavno smo tako objavili i video u kojem nam iz Autoškole Danko objašnjavaju i kako provjeriti vozilo prije polaska na put. Pa ako ste među onima koji se upravo spremaju na izlet detaljne upute o provjeri vozila možete pronaći ovdje.

A ako je polaganje vozačkog ispita tek pred vama, svoje znanje vezano uz propise možete provjeriti kroz niz pitanja u našem sustavu kvizovi.srednja.hr.