Pretraga

Studenti organiziraju simpozij o – Taylor Swift: ‘Ona ima utjecaj na svaki aspekt naših života’

A- A+

Sveučilište u Melbourneu, u veljači 2024. godine održat će simpozij o jednoj od najuspješnijih pjevačica svih vremena – Taylor Swift. Ovaj simpozij, odnosno ‘Swiftpozij’ bit će fokusiran na Taylorin kulturni i ekonomski utjecaj diljem svijeta, osobito za vrijeme njene ‘Eras’ turneje. Simpozij će završiti tri dana prije nego li Taylor svoju turneju nastavi u Australiji pa su ju organizatori pozvali da i ona sudjeluje. Barem virtualno.

Taylor Swift u spotu za pjesmu 'Look what you made me do'

Taylor Swift u spotu za pjesmu ‘Look what you made me do’ | foto: screenshot/youtube

Studenti sedam sveučilišta iz Australije i Novog Zelanda najavili su međunarodni simpozij o Taylor Swift koji će se sredinom veljače iduće godine održati na Sveučilištu u Melbourneu. Ovaj simpozij naziva ‘Swiftpozij’ potaknut će studente da, na kritički način, razgovaraju o Taylorinoj popularnosti i njenom utjecaju na popularnu kulturu, književnost, ekonomiju, glazbenu industriju i druge aspekte života, piše The Guardian.

O Taylor se pišu i znanstveni radovi

Suorganizatorica simpozija dr. Jennifer Beckett rekla je kako je Sveučilište pozvalo akademike iz raznih grana znanosti diljem Azijsko-pacifičke regije da im dostave znanstvene radove na temu Taylor Swift i njenog utjecaja na razne aspekte života.

– Taylor Swift ima tako velik utjecaj na naš život. Na primjer, zaslužna je za ponovno privlačenje pozornosti na korištenje gradskog prijevoza nakon pandemije. U mnogim gradovima gdje ona održava svoj koncert organizatori javnog prijevoza su morali dodavati dodatne linije, ispričala je dr. Beckett za The Guardian.

Izdvojeni članak

Sveučilište dodjeljuje počasni doktorat Taylor Swift: Još su ranije pokrenuli kolegij o njoj

‘Taylor je zaista fenomen’

S obzirom na to da je, prema CNN-u, na prosječnom koncertu ‘Eras’ turneje prisustvovalo nešto više od 70 tisuća obožavatelja, Taylor je zaslužna i za pad brojnih stranica za prodaju karata zbog prevelike navale obožavatelja koji su željeli osigurati svoje mjesto na koncertu.

– Zaista se ne mogu sjetiti niti jednog umjetnika, osim, možda, Beyonce, koji bi mogao imati ovakav utjecaj kao Taylor. Ona je zaista fenomen, rekla je dr. Beckett.

Također, i sama Taylor je pozvana da sudjeluje na simpoziju, barem virtualno.