Pretraga

Ne znaju pjevati uživo, a ipak zarađuju gomilu novca

A- A+

U prošlosti je bilo dovoljno poslušati nečiji album kako biste otkrili radi li se o talentiranom pjevaču, što se ne bi moglo reći i za danas. Zahvaljujući Auto-Tuneu čak i jedna Nives Celzijus ili Ava Karabatić mogu snimiti hit. Razlike u snimkama i pjevanju uživo preočite su i za neke svjetske zvijezde. Provjerite tko se to izblamirao na live nastupu i otpjevao pjesmu ni nalik snimljenoj.

 

Vjerojatno ste se mnogo puta našli na koncertu i zažalili zbog svakog potrošenog novčića. Naime, tehnologija je toliko uznapredovala da se više i ne traže talentirani pjevači ili pjevačice, nego oni ljudi koji bi dobro došli zbog svojih kontroverznih nastupa, odjevanja ili skandaloznog načina života. Upravo zbog potonjeg, svjetska glazbena scena obiluje izvođačima koji nisu sposobni odraditi live koncert na pristojnoj razini te njihovo pjevanje više nalikuje glasanju životinja, nego snimljenoj verziji pjesme.

Miley Cyrus – I Love Rock N Roll

Slatka Miley Cyrus odjednom je podivljala, promijenila imidž i od Hanne Montane izrasla u pjevačicu kontroverznih spotova i tekstova. Međutim, ova takozvana pjevačica ne proizvodi baš uhu najmilije zvukove svojim pjevanjem. Potonje je dokazala brojnim live nastupima, a jedan od najgorih performansa je svakako onaj prije tri godine u Madridu kad je pokušala otpjevati hit ‘I Love Rock N’ Roll’.

Kesha – We R Who We R

Osim što izgleda kao da se nije otuširala dobrih mjesec dana, Kesha je jedna od izvođačica koja u svojoj karijeri ima najiritantnije pjesme. Iako njeni albumi obiluju užasnim snimkama, live nastupi su duplo gori. Ova američka pjevačica uzor je mnogim djevojakama diljem svijeta, zarađuje hrpu novca i očito ima sve u životu osim talenta.

Katy Perry – I Kissed a Girl

Katy Perry postala je popularna 2008. godine kad je izdala hit ‘I Kissed a Girl’, no upravo tom pjesmom se i osramotila te pokazala kako nema zavidne glasovne sposobnosti. Ova, odnedavno razvedena, američka pjevačica prepoznatljiva je po svom osebujnom i šarenolikom stilu, no također i po tome kako su joj koncerti katastrofalni. Sve može zahvaliti tome što na nastupu otpjeva pjesmu koja nije ni nalik onoj koja krasi njen album.

Cheryl Cole – Need You Now

Prošlo ljeto na dijamantnom jubileju kraljice Elizabete II među pjevačkim zvijezdama koje su uveseljavale građane bila je i Cheryl Cole. Međutim, svojim nastupom samo je naljutila prisutne kao i sve one koji su pogledali snimku izvedbe pjesme ‘Need You Now’ s Garyjem Barlowom. Twitter je bio prepun poruka kojima su Britanci popljuvali Cheryl Cole kao i Will.I.Am-a koji je također nastupao. Cherylin performans mnogi su nazvali nacionalnom sramotom te izjavili kako ne zna pjevati.