Pretraga

Tange su prvo nosili muškarci

A- A+

Vjeruje se da su jedan od najstarijih oblika ljudske odjeće te da su ih većinom ili isključivo nosili muškarci. Iako po prethodnoj rečenici vjerojatno ne biste pogodili, riječ je o tangama! Ono što danas nose većinom žene, bilo kao donje rublje ili dio kupaćeg kostima, ima zapravo dugu povijest koja bi vas mogla iznenaditi.

Pretpostavlja se da su tange prvotno proizvedene da bi podržale, sačuvale i prekrile muške genitalije. Budući da su kao komad odjeće dosta oskudne, vjerojatno su ih prvotno nosili ljudi iz toplijih krajeva kao Afrike. Prethodnici su današnjih tangi bili su suspenzori koji su se koristili u sportu kao zaštita za muške spolne organe, a proizvela ih kompanija Sharp & Smith 1874. godine. Kao dio kupaćeg kostima popularnost su doživjele u Južnoj Americi, posebice u Brazilu. Devedesetih godina postaju popularne kao donje rublje, a nešto manje kao odjevni predmet za plažu, većinom u Americi i Europi. Bile su u upotrebi među muškaracima koji su se bavili striptizom ili bodybuildingom jer su otkrivale velik dio tijela.

U današnje ih vrijeme ipak češće viđamo na ženama nego na muškarcima. Postoje razlike u prednjem dijelu tangi, ovisno kome su namijenjene. Muške imaju vertikalni šav i rađene su od rastezljivijeg materijala kako bi bolje pristajale muškom spolnom organu, dok je prednji dio ženskih tangi obično ravan i bez šavova, te je materijal deblji kako bi se ženski spolni organ dobro prekrio.

Tange se proizvode od raznih materijala te ih postoji više vrsta. Neki  materijali od kojih se rade su svila, pamuk, mikrovlakna, saten, najlon, likra… S vremenom tange postaju sve oskudnije (iako ponekad pomislimo da je to gotovo nemoguće), a neki od oblika koji su u čestoj upotrebi su G-string, C-string, V-string i T-back. Postoje, naravno, i mnoge kontroverze vezane uz ovaj komadić tkanine. Naime, iako ih se često povezuje s vulgarnošću i erotikom, one postaju sve popularnije. Dopada li vam se ovaj odjevni predmet, odlučite sami. Ionako će samo rijetki znati kriju li se baš tange ispod vaših hlača ili haljina.