Pretraga

Tinejdžeri objasnili zašto više ne preferiraju Facebook

A- A+

U posljednje vrijeme priča se kako Facebook ima sve manje korisnika, te da se njegov premoć pred Twitterom i Instagramom smanjuje. Tinejdžeri sve manje preferiraju Facebook, a sada se zna i zašto je tako.

Facebook je društvena mreža koja je, htjeli ne htjeli, promijenila živote ljudi na način kako nijedna prije nije. Iako je Facebook i dalje najraširenija mreža, koju će teško koja nova srušiti, sve manje je popularan među tinejdžerima. Pew Research Center i Berkman Center for Internet Society objavili su studiju koja otkriva zašto ga tinejdžeri sve manje preferiraju Facebook, piše BuzzFeed.

Smetaju ih odrasli i velika količina drame na Fejsu

Autori studije ispitali su 156 tinejdžera u dobi od 11 do 19 godina, kako bi saznali koji je razlog njihovog sve manjeg zadržavanja na Facebooku. Mnogi su od njih izrazili manjak interesa za tu društvenu mrežu, a neki od razloga su povećan broj odraslih na stranici, dijeljenje nepotrebnih i iritantnih stvari od strane njihovih Facebook prijatelja i velika količina ‘drame’ koja se često događa na mreži.

Izdvojeni članak

Najviše roditelja ima Facebook da može špijunirati svoju djecu

Twitter i Instagram sve popularniji

Do manjka entuzijazma za Facebookom došlo je i zbog potrebe tinejdžera da se jako brinu od svojoj reputaciji na stranici. Iako ih dosta stvari iritira na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu, velika većina njih osjećaju potrebu da ostanu aktivni na njoj, zato što se velika količina socijalizacije odvija upravo preko te platforme. Ne žele se osjećati isključeno i neinformirano, stoga ostaju na Facebooku.

Umjesto Fejsa, tinejdžeri više vole mreže Twitter i Instagram, i tvrde kako se na tim stranicama mogu bolje i lakše izraziti, a osjećaju se oslobođeni društvenih očekivanja i ograničenja.