Pretraga

Trebate ideju za šišanje? Na proljeće 2022. najviše će se nositi ovih šest frizura

A- A+

Trenutno smo u onom najgorem trenutku zime, kada smo definitivno spremni za proljeće, no još nam se čini predaleko. Ipak, doći će i prije nego što budemo spremni na njega. Proljeće definitivno potiče na promjenu svega, pa tako i frizure.

foto: Pexels; Tim Mossholder

Izgled sasvim sigurno nije nešto oko čega bismo trebali razbijati glavu. Svatko od nas ima neke svoje bolje i gore stvari, koje želi naglasiti, ili sakriti. Ne postoji savršena osoba – o tome dovoljno govori činjenica i da sve one osobe koje su razni časopisi proglasili ‘najljepšima na svijetu’, na kraju dana koriste photoshop. Ako oni osjećaju potrebu za time, jasno je da smo svi na istoj razini.

No, izgled ipak nije nešto što možemo tek tako zanemariti. Puno se bolje osjećate samo kad i operete kosu, a kamoli kad uspijete složiti frizuru koja vas veseli. Naravno da nije sve u izgledu, ali ima nešto u tom samopouzdanju koje poraste kada vam je #goodhairday. Idealno bi bilo kada bi svaki dan bio taj dan, ali je li to baš realno?

Definitivno nije, ali to ne znači da trebate od toga odustati. Ništa se ne može mjeriti s odlaskom na frizuru i onog osjećaja nakon što izađete iz salona kao nova osoba, ali na svu sreću, trendovi za ovogodišnje proljeće su vrlo jednostavni. Većinu frizura koje će se nositi možete sami napraviti, bez obzira na to koliko nesposobni vi bili. Ili mislili da jeste.

Izdvojeni članak

Mnogima omražena frizura vraća se u modu ‘zahvaljujući’ popularnoj Netflixovoj seriji

Trendovi su zaista šaroliki, piše Harper’s Bazaar. Od toga da možete birati između onih potpuno opuštenih opcija, pa do onih ekstremno utegnutih – kako god se koji dan osjećate. Donosimo kratki pregled frizura koje će ovo proljeće prevladavati.

Špangice

Nekada davno su se špangice nosile stalno, a onda su u potpunosti izbačene iz svijeta mode. No posljednjih godina ih viđamo sve više i više, a čini se da će sada u potpunosti eksplodirati. Možete nositi jednu veliku ili milijun malih – šarene, jednobojne, s uzrokom ili bez. Jedino je važno da pašu uz ostatak outfita. Ili?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli justine marjan (@justinemarjan)

Elegantne punđe

I dok su godinama vrhunac frizure bile opuštene punđe koje napravite 20 sekundi prije izlaska (ili barem tako izgledaju), već neko vrijeme su ipak one utegnutije više u modi. Sada to postaje još jasnije, pa će se najviše nositi niske punđe.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Erickson A, @bumbleandbumble (@erickinvisible)

Ravna kosa

Dugo vremena ste svugdje mogli vidjeti samo kovrčavu kosu, u svim mogućim izdanjima – jake kovrče, lagane kovrče, guste, rijetke, valovi… Što god vam padne na pamet, bila je odlična ideja. Ipak, ove sezone ćemo češće viđati ravnu kosu, i to što ravniju moguće. Nažalost, peglanje se vraća u modu. Samo budite nježni prema svojoj kosi!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Razdjeljak na sredinu

Neko vrijeme se nosio razdjeljak na sredinu, pa onaj na stranu, pa opet na sredinu, pa na stranu… Teško je uopće pratiti što se kada nosi, ali ove sezone prednost ipak ima onaj na sredinu. Doduše, ovo bi bilo bolje izabrati s obzirom na to kakav je oblik vašeg lica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Šalovi

Ako ste gledali stare filmove, onda znate da su se nekada vrlo često nosili šalovi u kosi, no onda je to nekako samo odumrlo. Posljednjih sezona smo to mogli ponekad vidjeti na modnim pistama, a sada će to postati jedan od onih modnih dodataka koji će skoro svaka djevojka imati u svojem ormaru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dalliance & Noble (@dallianceandnoble)

Opuštene pletenice

Pletenice se svako toliko pojave u modi, pa onda isto tako nestanu. Prije nekoliko godina, veliki hit su bile ‘boxer braids’, a sada ćemo sve češće viđati ovu puno opušteniju verziju. Odlična je vijest ta što ne morate imati dugu kosu da bi izgledale odlično. Ne morate uopće isplesti cijelu kosu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli justine marjan (@justinemarjan)