Pretraga

Planirate šišanje? Ove će frizure biti najveći hit u 2023. godini

A- A+

Prošla godina bila je godina razdjeljaka na sredini, klasičnog boba i fen frizura s puno volumena. No, kao i svake godine, trendovi se mijenjaju, a u 2023. nas očekuje puno promjena i povratak nekih ‘starijih’ frizura koje su bile popularne u sedamdesetima i osamdesetima.

frizure

Foro: Unsplash

Ove godine u trendu će biti  ‘cool’ frizure, a uzrečica za 2023. godinu, barem što se kose tiče je – što luđe, to bolje. Frizeri tvrde kako mlade djevojke sve više zazivaju povratak stila iz sedamdesetih i osamdesetih po pitanju mode, ali i frizura pa se tako na ovogodišnjem popisu ‘in’ frizura ponovno našla ‘Mixie’, a uvelike prevladavaju postepene i slojevite frizure. No, jedna frizura je ipak vodeći kandidat za osvajanje titule najpoželjnijeg stila ove godine, a istu ‘fura’ i Billie Eilish.

Postepeno, postepeno i samo postepeno

Ništa ravno, postepeno je glavni trend u 2023. godini. Frizeri diljem svijeta kažu kako ih klijentice sve više traže da ih ošišaju na taj način, odnosno zahtijevaju frizuru s više slojeva pa tako predviđaju da će se taj trend nastaviti i obilježiti cijelu ovu godinu.

‘Kosmati lonac’ ili Shaggy Bowl Cut

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cassi Walstrom 🌿☕️ (@looksbycassi)

Ovo je jedna frizura inspirirana sedamdesetima, a to je samo jedan od nostalgičnih trendova šišanja ove godine. Ovako ‘pune’ i zaobljene šiške u kombinaciji s kratkom ili dugom kosom podsjećaju na bob frizuru, samo s dodatkom punijih slojeva.

‘Kutijasti’ bob ili Box Bob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Juli Bezya (@juliabezverkhaya)

Prošle godine je glavni bio klasični bob, a ove je godine red na nešto kraći i drastičniji look – box bob. Može se kombinirati s undercutom na pozadini glave, a često je ‘neuredan’ ili valovitog oblika kod lica.

Leptir

Ovdje su dulje šiške slične ‘zavjesama’ od prethodnih godina glavni atribut ove frizure.

Hobotnica

Naziv frizure govori sam po sebi, vrhovi postepeno ošišani podsjećaju na krakove hobotnice, a često se kombiniraju s kratkim i ravnim šiškama, iako to nije uvjet.

‘Čuperak’ ili The Shag

Ovakvu frizuru u posljednje vrijeme fura i Billie Eilish pa nije ni čudo da sve više mladih djevojaka želi ovakav stil kose. Tajna je vjerojatno i u tome što ovakav stil frizure paše skoro svakome, imali gustu ili rijetku, ravnu ili kovrčavu kosu, tvrde frizeri.

Mixie

Ova frizura je od svih vjerojatno najviše retro, ali ponovno je postalo moderno. Ovakvu frizuru će nositi ‘cool’ cure u 2023. godini, kažu frizeri.