Pretraga

Sezona maturalnih večeri je napokon ovdje: Pet prijedloga za frizure koje možete napraviti i sami

A- A+

Kraj svibnja za maturante znači kraj školske godine, ali ne bilo koji – kraj srednjoškolskog obrazovanja. Norijada je definitivno trenutak koji se ne propušta, ali isto vrijedi i za maturalnu večer. I dok se za norijadu ne treba previše pripremati, s maturalnom je drugačija situacija.

foto: Unsplash

Maturalna večer je mnogima možda i najbitnija večer za vrijeme srednje škole. Naravno da su maturalac i norijada posebna vrsta zabave, ali maturalna večer je jednako bitna – ako ne i bitnija. Za razliku od ostalih prigoda, maturalna večer je ozbiljna. Puno je to više od lijepih haljina i ispeglanih odijela, a to će vam vjerojatno potvrditi svi oni koji su maturalnu večer zapravo i imali.

I dok fokus zaista ne bi trebao biti na vanjskom izgledu, nerijetko se dogodi da upravo tamo završi. Tko je što obukao, gdje je tko bio na frizuri i jesu li nokti usklađeni s ostatkom outfita. Sve je dobro, dok ne ispadne da ste na maturalnu večer potrošili više nego na maturalac, ili cjelokupno srednjoškolsko obrazovanje. Zato danas donosimo nekoliko ideja za jednostavne frizure, koje možete sami napraviti.

Na maturalnoj večeri je bitno da sve izgleda savršeno, ali ipak, kosa je nekako najbitnija. Iako, svi znamo da će se i najbolje frizure raspasti nakon nekoliko sati plesanja, ali lijepo je barem na trenutak biti apsolutno zadovoljni s time kako izgledate. Pogotovo kada znate da slijedi profi fotografiranje i da ćete se tog trenutka zauvijek sjećati. Stoga, isplati se malo potruditi oko dobre frizure.

Izdvojeni članak
maturalna

Zašto je maturalna zapravo poprilično bitna? ‘Dan kada ćete sa svojim ljudima proslaviti sve petice i jedinice’

Niski rep

Rep je uvijek dobra opcija, ali moramo priznati scrunchie možda nije nešto što želite imati na fotografijama s maturalne. Osim ako ne nabavite scrunchie koji je identičan vašoj haljini, onda gotovo da ga morate imati, bilo gdje… No, vratimo se na rep – donosimo odličnu opciju za zanimljiv rep. Trebat će vam samo tri prozirne gumice za kosu i dobra priprema. Možete lagano nakovrčati kosu, ili ju u potpunosti izravnati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Easy Hairstyles | Makeup (@easyhairstyle.diy)

Romantična punđa

Podignuta kosa je uvijek dobar izbor, zato što tako dolazi do izraza outfit, ali i nakit. No, obična punđa kakvu napravite dok učite vjerojatno neće biti dovoljna da zabljesnete, a dovoljno se mučite i s time. Zato donosimo prijedlog punđe kakvu i sami možete napraviti, a itekako je drugačija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Easy Hairstyles | Tips (@easyhair.diy)

Polu-spuštena kosa

Kada se ne možete odlučiti što biste radije – spuštenu ili dignutu kosu, možete uvijek ići na nekakav kompromis. Ovo je posebna zanimljiva opcija za one koji imaju neodređenu duljinu kose. Ono kad nije niti duga, ali nije više niti kratka. Sve što će vam trebati su snažna gumica za kosu i jedna ukosnica. Ili više njih, ovisno o tome koliko će vas kosa slušati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Easy Hairstyles | Tips (@easyhair.diy)

Valovi

Kada ne znate što biste napravili od svoje kose, možete uvijek napraviti valove. U pitanju je zaista jednostavna opcija, pogotovo ako imate figaro. U svakom slučaju, samo pazite na to da su vam pramenovi dovoljno tanki kako bi kovrče došle do izražaja, i nemojte zaboraviti na sprej na kraju!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Avenue Hair & Beauty (@avenue_estoril)

Curtain bangs – ‘Zavjesice’

Ako se osjećate posebno inspirirano i hrabro, možete se odlučiti čak i pokušati odrezati šiške. Naravno, ravne šiške vjerojatno nisu dobra opcija, ali ‘curtain bangs’ stoje gotovo svima, pa vjerojatno i vama. Jedino što bismo preporučili jest da ovo ipak ne radite na dan maturalne ili večer prije…