Pretraga

Tvrtka još jednom dijeli stipendije srednjoškolcima s invaliditetom: Saznajte koji su uvjeti

A- A+

HSM i ove godine dijeli dvije stipendije u iznosu od 199 eura za srednjoškolce s invaliditetom u trajanju od jedanaest mjeseci tijekom 2023./2024. godine. Prijave su otvorene do 29. rujna, a kandidati moraju ispunjavati nekoliko formalnih i sadržajnih uvjeta. Konačne će dobitnike odabrati stručno povjerenstvo koje će se sastojati od predstavnika tvrtki i udruga koje se aktivno bave pitanjima mladih osoba s invaliditetom, a imena će biti objavljena 5. listopada 2023. godine.

stipendija

Foto: Unsplash

– Sretni smo što već nekoliko godina uspješno provodimo program društvene odgovornosti, jer smo zaista odlučni raditi na povezivanju sa zajednicom u kojoj djelujemo. Posebno smo sretni što to uključuje i naš program podrške mladima s invaliditetom, u sklopu kojeg smo već tri godine zaredom stipendiranjem financijski pomogli mladima da što uspješnije završe svoje školovanje, poručuju iz HSM-a.

Dodaju da su im motivacijska pisma koja su pristigla na dosadašnje natječaje otkrila prije svega potrebu za ovakvim incijativama, ali i nevjerojatni entuzijazam mladih i njihove ambiciozne ciljeve unatoč čestim preprekama s kojima se susreću zbog svog invaliditeta u Hrvatskoj.

Kako bi nastavili podupirati razvoj i školovanje mladih s nejednakim mogućnostima, pokrenuli su i četvrti natječaj za dodjelu dvije stipendije u iznosu od 199€ za srednjoškolce s invaliditetom u trajanju od jedanaest mjeseci tijekom 2023./2024. godine.

Formalni uvjeti

Sudionici natječaja za stipendije moraju ispunjavati sljedeće formalne uvjete:

  • Redovni je učenik/ca srednje škole u Hrvatskoj;
  • Ima utvrđen invaliditet rješenjem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i/ili rješenjem centra za socijalnu skrb o priznatom pravu na doplatak za pomoć i njegu, odnosno osobnu invalidninu i/ili nalazom i mišljenjem Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom o težini i vrsti invaliditeta;
  • U trenutku prijave niti u planiranom periodu trajanja stipendije ne prima stipendiju ili drugi oblik potpore za školovanje ni od jedne druge tvrtke;
  • Državljanin/ka je Republike Hrvatske.

Sadržajni uvjeti

Sudionici natječaja za stipendije moraju ispunjavati sljedeće sadržajne uvjete:

  • Dostaviti osvrt u kojem opisuju što bi im takva stipendija značila i na koji način će pozitivno utjecati na njihovo daljnje obrazovanje – osvrt može biti u obliku eseja, priče, video uratka, pjesme, fotografije, slike…
  • Dostaviti pismo preporuke nastavnika/ice, profesora/ice, trenera/ice ili druge stručne osobe koja radi s mladom osobom.

Kako se prijaviti?

Natječaj je otvoren od 11. rujna i traje do 29. rujna u 12 sati, a prijave se zaprimaju na e-mail [email protected].

Odluku o dobitnicima stipendija donijet će stručno povjerenstvo koje će se sastojati od predstavnika tvrtki i udruga koje se aktivno bave pitanjima mladih osoba s invaliditetom, a bit će objavljena 5. listopada 2023. godine.