Pretraga

U Hrvatsku stigla nova društvena mreža Threads: U nekim zemljama je popularnija od TikToka

A- A+

Nova Metina društvena mreža postala je dostupna za preuzimanje u Hrvatskoj. Naziva se Threads, a riječ je o svojevrsnoj kopiji X-a (bivšeg Twittera) koji je izašao u pojedinim regijama svijeta još ovoga ljeta. Ova društvena mreža ne razlikuje se puno od ostalih, a glavna joj je značajka da se za njeno korištenje morate prijaviti putem Instagrama.

Foto: Unsplash

Meta, tvrtka koja stoji iza Facebooka, WhatsAppa i Instagrama, napravila je još ovoga ljeta novu društvenu mrežu koja ozbiljno konkurira X-u (bivšem Twitteru). Riječ je, naime, o aplikaciji zvanoj Threads, koja je nedavno službeno postala dostupna za korištenje u Hrvatskoj.

Kako se registrirati na Threads?

Threads je, inače, sličan gotovo svakoj drugoj društvenoj mreži. Korisnici mogu komentirati, lajkati i dijeliti objave, a budući da je riječ o ‘kopiji’ X-a, broj znakova unutar objava ograničen je na 500 s razmacima. Dosta toga slično je i Instagramu, osobito vizualni dizajn sučelja i kontrola, što bi se mnogima moglo svidjeti.

Korisnici se mogu registrirati na Threads putem svog Instagram profila. Tada će im Threads automatski povući podatke kao što su pratitelji, korisničko ime, profilna slika i slično, što u jednu ruku može biti korisno jer značajno skraćuje proces registracije.

Izdvojeni članak

Hoće li biti popularnija od TikToka? Nova društvena mreža u par dana dobila 100 milijuna korisnika

Jedna od najbrže rastućih društvenih mreža

Podsjećamo da je Threads svega nekoliko dana od svoga izlaska prošloga ljeta premašila 100 milijuna korisnika te je tako postala jedna od najbrže rastućih društvenih mreža u povijesti, unatoč tome što sve do sada nije bila dostupna za preuzimanje u Europskoj Uniji.

Kako prenosi The Verge, izlazak Threadsa u Europskoj Uniji uzrokovao je, među ostalom, Zakon o digitalnim tržištima. Meta je, zajedno s drugim tehnološkim divovima poput Microsofta i Applea, službeno imenovana kao ‘čuvar platforme’, što znači da se mora pridržavati novih pravila vezanih uz pristanak korisnika i zaštite podataka.