Pretraga

Ukrajinac već godinama nije propustio epizodu hrvatske Potjere, bilježi svaki podatak: ‘Ganuće!’

A- A+

Morana Zibar, lovkinja u hrvatskoj verziji popularnog kviza Potjera, na svom je Facebook profilu podijelila rad ukrajinca Semjona Fedotova. On od samog početka emitiranja Potjere u Hrvatskoj studiozno prati svaku epizodu, svakog natjecatelja i njihov uspjeh, te sve bilježi u tablicu. Iz nje je moguće i iščitati koji od lovaca ima najbolji učinak. Sa zadnjim unosom, Semjon se ispričao što neće moći jamčiti ažurnost podataka zbog novonastale situacije u Ukrajini gdje i živi, a uz Moranu, podršku su mu na Facebook objavi pružili i drugi korisnici.

Screenshot: HRT

Potjera je kviz koji se u Hrvatskoj prikazuje već dugi niz godina. Puno je natjecatelja okušalo svoju sreću protiv lovaca tijekom sezona, kojih se trenutno broji devet. Voditi statistiku za svaku epizodu kroz to razdoblje nedvojbeno je zahtjevan i opsežan, predan posao, a upravo tome se posvetio ukrajinac Semjon Fedotov. Od prve sezone, on prati svaku epizodu, svaki iznos, svakog natjecatelja i njihove uspjehe protiv svakog lovca, te sve bilježi u tablicu koju je razdijelio po sezonama.

Izdvojeni članak

Potez teta na kiosku oduševio lovkinju Moranu Zibar iz popularnog kviza Potjera

Krešimir najuspješniji lovac, Dean otvorio prvu sezonu

Iz njegove analize tako saznajemo pregršt zanimljivih podataka. Naime, lovci koji su od samog početka prikazivanja kviza prisutni, Dean Kotiga i Morana Zibar, imaju otprilike jednak broj nastupa, 343 za Deana i dva više za Moranu. Morana je po učinku neznatno uspješnija, pa je tako Semjon zabilježio 237 pobjede i 108 poraza lovkinje, dok je lovac Dean od natjecatelja izgubio 110 puta, a pobjeđivao u 233 epizode. Nadaleko najbolji učinak među lovcima ima Krešimir Sučević Međeral, koji se lovačkoj ekipi pridružio u 3. sezoni 2016. godine i do tada se može pohvaliti učinkom od preko 85 posto, s čak 205 pobjeda u 239 nastupa.

U prvoj epizodi ikad prikazanoj, 3. studenog 2013. godine, zabilježeno je kako je dvoje od četiri natjecatelja ušlo u završnu potjeru gdje nisu uspjeli obraniti iznos od 45.000 kuna pred lovcem Deanom, koji je tako bio lovac s prvim nastupom u hrvatskoj verziji popularnog kviza.

Semjonova priča dirnula sve

– Ganuće! Započela je lovkinja Morana Zibar objavu na svom Facebook profilu posvećenu Semjonu i njegovom radu. Zadivljena je predanosti koju je Semjon pokazao; za sebe kaže da bi odustala nakon samo dvije epizode. Posebno je dirljiv posljednji unos u tablici Semjona, gdje napominje kako više ne može jamčiti za ažurnost tablice. Razlog tome je, kaže, napuštanje mjesta stanovanja i česti odlasci u skloništa uslijed ruskih napada na ukrajinske gradove.

Podrškom Semjonu su se pridružili i ostali pratitelji u komentarima, od kojih jedan poručuje kako je ova priča dirnula do suza. U posebnom mailu, Semjon se Morani zahvalio na podršci i dodao kako uz hrvatsku prati i druge verzije kviza Potjera.