Pretraga

Učenici odgovarali na pitanja koja se ne uče iz povijesti: Koja EU država proizvodi najviše sira?

A- A+

Učenici Srednje škole Marka Marulića iz Slatine posjetili su našu redakciju kako bi vidjeli kako funkcionira rad portala koji se bavi školstvom i obrazovanjem. Kako ne bi otišli praznih ruku, učenicima smo dali priliku da se okušaju u našem EU kvizu i osvoje bežične slušalice. Postavljali smo im ‘fun fact’ pitanja o Europskoj uniji, a na nekim pitanjima smo se poprilično nasmijali. Na kraju je čak bilo i šaptanja, no ne od drugih učenika, nego novinara portala srednja.hr.

učenice pred mikrofonom odgovaraju na pitanja

Foto: srednja.hr

Našu redakciju su nedavno posjetili učenici Srednje škole Marka Marulića iz Slatine. Htjeli su se upoznati s radom portala koji se bavi školstvom i obrazovanjem, a najviše ih je zanimalo kako funkcionira video odjel jer su i sami pokrenuli podcast ‘Šta ima?’ koji žele produkcijski unaprijediti. Kako bi im u praksi pokazali kako izgleda sama izrada video sadržaja, a i kako ne bi doma otišli praznih ruku, dali smo im priliku da se okušaju u našem EU kvizu i osvoje bežične slušalice.

Postavljali smo im ‘fun fact’ pitanja o Europskoj uniji koja se baš ne uče na satu Povijesti, poput toga koja EU država proizvodi najviše sira, koja EU država je domovina izumitelja Rubikove kocke, u kojoj je državi rođen prvi Europljanin koji je bio u svemiru i mnoga druga.

Izdvojeni članak

VIDEO: Građanima smo postavili tri pitanja s mature, nitko nije točno odgovorio na sva

Učenici su na neke odgovorili iz prve, kod nekih im je bio potrebna koji hint, a na neka pitanja odgovor nisu znali ni profesori koji su došli s njima. Na kraju je čak bilo i šaptanja, no ne od drugih učenika, nego novinara portala srednja.hr za što su dobili samo opomenu.

Bilo je potrebno odgovoriti na tri pitanja, a na raspolaganju nisu imali ponuđene odgovore kako smo to radili u ostalim gradovima u kojima smo ranije bili, tako da su učenici imali teži zadatak nego ostali. Tko je odgovorio točno na sva tri pitanja, osvojio je slušalice. Koja smo ih još pitanja pitali, kako su se učenici snašli i tko je sve osvojio slušalice, pogledajte u videu ispod.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.

EU emblem