Pretraga

Vans izbacio kolekciju s djelima Fride Kahlo čiji rođendan danas slavimo!

A- A+

Lik i djelo Fride Kahlo prisutni su na komercijalnim proizvodima već dulje vrijeme. Dok neki ljubitelji njene umjetnosti i nje same nisu oduševljeni činjenicom da Fridu stvarno možete naći svugdje, drugi sretno kupuju sve čime svoju ljubav prema ovoj ikoni mogu obznaniti svijetu. Vans je tako odlučio razveseliti Frida obožavatelje diljem svijeta kolekcijom tenisica koje krase njena djela.

Facebook/Vans

Na današnji datum u Meksiku je rođena možda najpoznatija umjetnica danas, koja svojom snagom, čvrstim stavovima i mišljenjima inspirira mnoge. Pogotovo kada uzmemo u obzir da se okolina često nije slagala s njenim stavovima i potezima. Razni aktivistički pokreti kao što su feministički i LGBTQ+, smatraju ju uzorom i njene poruke i djela koriste u svom radu. Frida Kahlo nije mislila da će postati umjetnica niti je o tome sanjala, njena želja je bila da postane doktorica, ali ta je želja postala nedohvativa kada je doživjela nesreću koja ju je osudila na kronične bolove za cijeli život. Slikanje joj je pomagalo da svoju bol pretvori u nešto opipljivo i da drugima pokuša prikazati fizičku i emocionalnu bol koju stalno trpi. Frida je simbol raznih aktivističkih pokreta, vjerojatno najdraža ikona svih mladih feminista, ali je i simbol patnje i boli. Nikada ju to nije spriječilo da bude aktivna u politici te društvenom i umjetničkom
Životu. Frida je uvijek bila snažna, a nesreća koju je doživjela to je samo još više naglasila jer živjeti u boli i živjeti kao ona je teško i snažno.

Kolekcija koju je odobrila Frida Kahlo korporacija

Kolekcija tenisica kojima Vans slavi njen rad i djelo se sastoji od tri vrste tenisica i svako prikazuje jedno njeno djelo, od toga su dva autoportreti po kojima je Frida najpoznatija. Na slip on tenisicama centralno je smješten njen autoportret, na niskim tenisicama je print njene poznate slike lubenica, a na visokim autoportret ¨La dos Fridas˝.

 

Facebook/Vans

Facebook/Vans

Želite li saznati nešto više o Fridi Kahlo jer niste upoznati s njenim djelima i životom, možete pogledati film Frida koji je izašao 2002. godine i još više popularizirao njen rad, a Fridu glumi Selma Hayek.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uOUzQYqba4Y]