Pretraga

Velika gimnazija organizira super akciju: Zbog njih će potrebiti imati topliju zimu, priključite se i vi

Prva gimnazija u Varaždinu i ove godine organizira humanitarnu akciju ‘Jakna za drugoga’, koja za cilj ima omogućiti potrebitima adekvatnu zimsku odjeću. Više o akciji rekla nam je Jasminka Horvatić-Bedenik, na čiju je inicijativu akcija pokrenuta.

Jakne, kape, rukavice i šalovi, glavni su rekviziti za zimu. No, mnogo ljudi nema adekvatnu zimsku odjeću, što je upravo bio povod Prve gimnazije u Varaždinu da u siječnju 2017. godine pokrene humanitarnu akciju ‘Jakna za drugoga’.

Akcija se održava već šest godiina

Akcija se, naime, provodi zajedno s učenicima i djelatnicima Osnovne škole Trnovec pod motom ‘Ako imate jaknu viška, ostavite! Ako nemate, slobodno uzmite!’. Riječ je, dakle, o akciji kojoj je cilj omogućiti potrebitima da besplatno uzmu zimsku jaknu te da si tako osiguraju topliju zimu.

‘Jakna za drugoga’ provodi se i ove godine, od 18. siječnja do 10. veljače, ispred Prve gimnazije u Varaždinu. Više o ovoj hvalevrijednoj akciji, rekla nam je tamošnja knjižničarka i profesorica Jasminka Horvatić-Bedenik, na čiju se inicijativu i krenulo s provedbom prikupljanja.

– Akciju održavamo već šest godina s jednom godinom pauze zbog pandemije u organizaciji školske knjižnice. Na prvi dan akcije 2017. godine, prikupljeno je oko 100 jakni, a u tri tjedna trajanja više od 300. Nadamo se istoj uspješnosti i ove godine, objašnjava nam Horvatić-Bedenik.

Izdvojeni članak

Pokrenuta velika humanitarna akcija za obnovu Srednje škole Petrinja: ‘Zajedno možemo sve’

Jakne se stavljaju na vješalicu ispred škole

Osim Horvatić-Bedenik, u organizaciji sudjeluje i njezina kolegica profesorica Marinela Marčetić te profesorica iz Osnovne škole Trnovec, Nikolina Bajić. Kako bi sve teklo u najboljem redu, po potrebi se uključuju i domari Prve gimnazije u Varaždinu, koji su izradili i posebne vješalice na koje se vješaju jakne.

– Čiste i tople jakne, koje nadopunjavamo kapama, rukavicama i šalovima, donose svi koji su u mogućnosti i stavljaju na vješalicu na ulazu u školi. Jakne uzimaju one kojima je potrebno. Sudjelovati mogu svi stanovnici Varaždina, posebno učenici i djelatnici Prve gimnazije u Varaždinu te Osnovne škole u Trnovcu, napominje Horvatić-Bedenik.