Pretraga

[VIDEO] Evo kako odabrati pravi grudnjak

A- A+

Svaka žena zna koliko je teško pronaći grudnjak koji savršeno pristaje, a istraživanja pokazuju da više od 80 posto pripadnica nježnijeg spola odabire grudnjake pogrešnih veličina i oblika. Najčešća pogreška koju žene rade pri kupnji grudnjaka je odabir prevelikog grudnjaka i premalene košarice. Saznajte kako odabrati pravu veličinu i oblik grudnjaka.

Kupovina grudnjaka prava je muka za većinu žena, stoga ne čude rezultati istraživanja koji pokazuju da ih više od 80 posto nosi pogrešnu veličinu ili oblik grudnjaka. Kako biste lakše odabrali pravi grudnjak, slijedite ove jednostavne savjete.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Pogledajte kako se kroz povijest mijenjao izgled grudnjaka

Sve počinje mjerenjem

Prije odlaska u dućan, važno je saznati pravu veličinu grudnjaka, a za to je potrebno jednostavno kućno mjerenje za koje će poslužiti običan krojački metar. Izmjeri najuži dio svojeg prsnog koša, ne grudi, nego prsnog koša, kako bi otkrila koju veličinu grudnjaka zaista trebaš. Pripazi da krojački metar ne bude opušten i da zadrži istu liniju sprijeda i straga. Veličine grudnjaka razlikuju se po pet centimetara, što znači da kada izmjeriš 73 centimetara, tvoja je veličina 75.

Nakon prsnog koša, slijedi mjerenje košarica, za što je potrebno izmjeriti opseg grudi. Ovaj se opseg mjeri u ravnini bradavica, a ponovno treba pripaziti da krojački metar zadržava istu liniju s prednje i stražnje strane. Veličinu košarice saznat ćeš tako da dobiješ razliku opsega prsnog koša i opsega grudi. Ako je primjerice opseg grudi 90, a opseg prsnog koša 75, razlika je 15, a tvoja košarica je B.

U pravilu, većim grudima ne pristaju košarice A i B, nego treba potražiti C, D, E ili F košarice. Žene s većim grudima trebale bi pri isprobavanju grudnjaka podignuti ruke visoko u zrak i ako sve ostane na svom mjestu bez ispadanja ili prelijevanja preko ruba grudnjaka, našle su dobar model. Test za žene s manjim grudima je jednostavan, ako se grudnjak na leđima podiže prema gore, a košarice padaju prema dolje, najvjerojatnije se radi o prevelikoj veličini grudnjaka. Sitnije žene s malim grudima trebale bi tražiti grudnjake s pojačanim košaricama. Iako sitnije žene gotovo uopće ne trebaju potporu, strukturirane košarice pomažu pri naglašavanju siluete ispod odjeće.

www.eva.com.ec

Izdvojeni članak

Studija fizičkih osobina: I veličina grudnjaka govori o inteligenciji

Grudnjak uvijek treba isprobati

Različite žene imaju i grudi različitih oblika, pa je vrlo važno svaki grudnjak isprobati tijekom kupnje, jer svaki dizajn i materijal može drukčije prianjati. Dobro je tijekom isprobavanja nagnuti se prema naprijed, kako bi grudi bolje sjele u košarice. Da bi se provjerilo stišće li grudnjak dovoljno, treba podignuti ruke u zrak. Ako se donji rub košarice drži usko uz tijelo i ne klizi, znači da je dovoljno čvrst. Bitno je da grudnjak bude čvrst jer osigurava 80 posto potpore grudima, a preostalih 20 posto potpore daju naramenice.

Čest je slučaj da se naramenice urezuju u kožu, a radi se vrlo vjerojatno o tome da donji rub nije dovoljno stisnut, pa se naramenice zatežu kako bi podržale grudi. Dobar način da provjeriš jesi li odabrala pravi model je i promatranje središnjeg dijela grudnjaka, koji treba ležati paralelno na tijelu. Ako ne leži paralelno, košarice su vjerojatno premale. Slijediš li ove savjete, lako ćeš pronaći pravi grudnjak, no ne zaboravi ga skinuti prije spavanja, što stručnjaci savjetuju jer stvara pritisak i usporava cirkulaciju.

U videu u nastavku provjeri kako izmjeriti opseg prsnog koša, a kako košarica i saznaj jesi li dosada kupovala pravu veličinu i oblik grudnjaka.

[VIDEO] Evo kako odabrati pravi grudnjak
Share via
Copy link
Powered by Social Snap