Pretraga

Zbog preverznog profesora djevojci zabranili dolazak u školu bez grudnjaka

A- A+

Učenica jedne škole u američkoj saveznoj državi Montana, Kaitlyn Juvik ostala je iznenađena kada ju je ravnatelj pozvao na razgovor. Još više ju je šokirao razlog – navodno je prekršila pravila odijevanja škole jer nije nosila grudnjak.

Kaitlyn Juvik na dan opomene nosila je široku crnu majicu i pokrivala za bradavice|Facebook, People

Kaitlyn ima osamnaest godina i prestala je nositi grudnjak prošle godine, budući da se u njemu nije osjećala udobno. Tjedan dana prije no što je maturirala pozvana je na razgovor u ured ravnatelja.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Evo kako odabrati pravi grudnjak

– Rečeno mi je kako se muški profesor požalio da mu je neugodno što ja ne nosim grudnjak, te kako bi trebala naći nešto čime ću prekriti grudi, kazala je za People.com Kaitlyn.

Ona je u trenutku poziva u ured imala samoljepljiva pokrivala za bradavice i tamnu široku majicu.

– Kada sam napustila ravnateljev ured bila sam jako uzrujana pa sam se fotografirala u odjeći koju sam toga dana nosila, kako bi svi vidjeli da ni u kom slučaju nisam prekršila školska pravila odijevanja, ispričala je Kaitlyn.

Zasigurno najviše od svega ju je uzrujala činjenica kako se muški profesor prema njoj odnosio kao seksualnom objektu te smatra kako je vrijeme da se žene prestanu objektivizirati na taj način te da ih se prestane posramljivati i degradirati zbog fizičkog izgleda.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Pogledajte kako se kroz povijest mijenjao izgled grudnjaka

– Dečki uvijek imaju izgovor da su za sve krivi hormoni. Umjesto toga, društvo ih mora učiti da žene ne promatraju kao seksualni objekt. Nošenje grudnjaka osobni je izbor. Radi se o mom tijelu. Što ikoga briga nosim li ja grudnjak ili ne, pogotovo ako sam pokrivena i odjevena prikladno?, upitala se Kaitlyn.

Nakon što se požalila svojoj prijateljici Brooke, ona je u znak podrške pokrenula Facebook stranicu ‘No Bra, No problem’. A nekoliko dana kasnije, čitava je škola protestirala – čak 300 učenica na nastavi se pojavilo bez grudnjaka.

– Problem ovdje nije i ne bi trebala biti Kaitlyna odjeća, već upitan moral muškog profesora, zaključila je Brooke, a prenosi People.com.