Pretraga

[VIDEO] Šokantna ispovijest roditelja čiji sin nije upisao faks: ‘Ništa nije upućivalo na to’

A- A+

‘Učinili smo sve što smo mogli. On je jednostavno takav, ništa mu nije falilo kao ditetu. Za drugi rođendan je dobija stetoskop, za treći barometar.’ Pogađate, riječ je o još jednoj Hrvatskoj obitelji pogođenoj velikom tragedijom – dijete im je umjesto odlaska na fakultet odabralo strukovnu školu.

Prizor iz skeča ‘Božanstvena komedija’|Screenshot: YouTube

Inflacija superodlikaša i borba za mjesta u gimnazijama, a zatim i na fakultetima nauštrb strukovnih zanimanja jedan je od gorućih problema hrvatskog školstva. Tipična hrvatska obitelj koja žaluje za tim što im je sin odabrao strukovnu školu umjesto fakulteta prikazana je u najnovijoj epizodi serijala ‘Božanstvena komedija’. U samo nekoliko dana ovaj komični video prikupio je preko 17 tisuća pregleda i nasmijao korisnike društvenih mreža.

– Sve smo mu omogućili, ali on jednostavno ima takve sklonosti i to je to, konstatira očajni otac kojeg je utjelovio Bernard Perić  – Dena  iz Gitak TV-a.

Izdvojeni članak

Ekipa iz 2 kitice oživjela Hamleta u Zagrebu: ‘Čini se da lik ima dosta zajedničkog s nama’

Mama zatim konstatira kako je mladić išao na sate solfeggia, u školu jahanja, tečaj rumunjskog, ali to očito nije bilo dovoljno. Sve je krenulo nizbrdo kada mladić nije želio u gimnaziju, a nakon toga dodatan šok – mama mu je pronašla gedore i Hilti bušilicu ispod kreveta, kao i časopise ‘Sam svoj majstor.’

– On je onda skupija hrabrosti i reka’ nam je da želi upisati zanatsku školu, priča otac.

U tom trenutku ‘nesrića’, kako zovu sina, pokuca na vrata, a kako se dalje razvila radnja, pogledajte u videu u nastavku.