Pretraga

Vratili su se izlasci u klubove, no imamo li volje za njima? 23 stvari o kojima mislite prije kluba

A- A+

Nakon više od dvije godine ozbiljne pauze, polako se vraćamo u normalan život, između ostalog – i u izlaske. Otkako su ukinute epidemiološke mjere koje su branile velika okupljanja, vratile su se velike gužve u klubovima. Jako dugo smo čekali na ovaj trenutak i sad kad je tu… Imamo li uopće volje za izlascima?

Foto: David Švihovec, Unsplash

Naravno da imamo. Volje za druženjima nikad nije falilo, samo se promijenila dinamika ponašanja. Zna se što znači izlazak – psihičke i fizičke pripreme za višesatno stajanje oko stola i lagano plesanje, priprema jetre na veće količine alkohola i ono što nam najteže pada, priprema našeg novčanika. Postoje situacije u kojima je moguće izaći s gotovo 0 kuna i odlično se zabaviti, ali nekako to nije nešto što se preporučuje.

Morate imati dovoljno da si možete kupiti piće ili dva, kao i da se možete vratiti doma. Ako ste te sreće da imate noćni javni prijevoz, onda imate jednu ozbiljnu brigu manje. Morate se pripremiti i na to da je moguće da ćete poželjeti potrošiti koju kunu više, ali teško je odrediti je li bolje onda otići u izlazak s manje novaca ili više. Znate li gdje je najbliži bankomat?

U svakom slučaju, naviknuli smo se na druženja u kućnim atmosferama. Druženje uz koju čašu omiljenog alkoholnog pića, puno konkretne hrane i nešto grickalica. Zavoljeli smo i to što druženja počinju ranije, pa se onda do dva već lagano spremimo u krevet i sutra smo (donekle) spremni za normalno funkcioniranje. Čak nam je i pasalo to što se uvijek družimo s istim ljudima, jer znamo kako tko funkcionira.

Ali, sada su klubovi otvoreni i situacija se mijenja. Naravno da će i dalje biti aktualna druženja po stanovima i kućama, ali i veselimo se guranjima u klubovima i kafićima. Ipak, definitivno pred izlazak razmišljamo o nekim drugačijim stvarima, nego što je to bio slučaj prije pandemije. Donosimo nekoliko primjera…

 1. Tko sve uopće ide?
 2. Gdje se ide? Treba li se puno hodati do tamo?
 3. Stižemo li ići dovoljno rano da stignemo uloviti zadnji tramvaj?
 4. Puši li se unutra? Hoćemo li biti svi zadimljeni?
 5. Hoće li me boljeti glava od glasne glazbe?
 6. Zašto su pića toliko skupa?!
 7. Psihički nisam spreman/na na to da mi prilaze nepoznati ljudi
 8. Kolika će biti gužva?
 9. Koji je dresscode? Mogu li se pojaviti u trenirci?
 10. Imamo li stol za kojim se može sjediti?
 11. Trebam li odraditi nekakvo razgibavanje prije izlaska?
 12. Koja glazba će se puštati? Što se uopće pušta u izlascima sada?
 13. Što ćemo piti večeras? Imam li uopće snage za piti kad znam da ne mogu samo zaspati na kauču kad mi postane sve skupa malo previše?
 14. Koliko mi treba do tamo? Koliko ranije moram krenuti?
 15. Možemo li ikako prebaciti ovo druženje za neku jutarnju kavu ili opuštenu pivu?
 16. Stignem li još odustati od ovoga?
 17. Kako smo prije imali snage za ovo raditi svaki vikend, a nekad i više puta u tjednu?!
 18. Imam li dovoljno cigareta?
 19. Ima li nekakav kiosk blizu kluba?
 20. Koliko košta taxi do doma?
 21. Ako dođem doma do dva, stignem li se odmoriti za sutra?
 22. Stvarno mi se ne ide
 23. Ako ne odem, sigurno će ovo biti najbolji izlazak ikad…. Idem