Pretraga

Roditelji ljuti jer njihova djeca mlađa od 16 nisu smjela ući u noćni klub na nastup kontroverznog trepera

A- A+

Na Facebook stranici Mamin blog, proteklog je vikenda osvanula ljutita objava u kojoj se jedna majka žali na organizaciju koncerta srpskog trepera Stefana Đurića, poznatijeg kao Rasta u zagrebačkom klubu The Best. Naime, ulaz u klub je zabranjen djeci mlađoj od 16 godina pa je stotinjak djece u dobi od 12 do 15 godina s roditeljima satima ostalo stajati ispred kluba. U objavi je navedeno da dobna granica za ulazak u klub nije navedena prilikom kupnje karte te da su to djeca i roditelji saznali tek na ulazu.

Stefan Đurić Rasta

Stefan Đurić Rasta | foto: Screenshot/YouTube

Srpski treper Stefan Đurić, poznatiji kao Rasta, u petak je održao koncert u zagrebačkom klubu The Best no, stotinjak djece i njihovih roditelja nisu mogli ući u klub jer su djeca bila mlađa od 16 godina. Naime, ulazak u klub inače je zabranjen mlađima od 16 godina. O cijeloj ovoj situaciji, na Facebooku se oglasila autorica stranice Mamin blog koja također, sa svojim djetetom, nije mogla ući u klub.

– Prodano je više karata od kapaciteta ljudi koji prostor može primiti. Nagurali su djecu u klub i još su ih hrpu ostavili vani jer nema kapaciteta. Da napomenem, ulazila su djeca i ispod 16 godina i to bez pratnje roditelja! Nigdje nije bilo napomene da djeca ne mogu na koncert, nigdje nije bila navedena niti dobna granica djeca su tek na ulazu saznala da moraju imati minimalno 16 godina da bi išli na koncert, napisala je autorica bloga.

Kasnije je dodala i da su djeca između 12 i 15 godina ispred ulaza čekala više od dva sata da bi na kraju saznala da ne smiju ući u klub. U komentarima se javila još jedna majka čije je dijete ostalo razočarano.

Neki su u redu čekali od 21 sat

– Moja mala je tog Rastu čekala tri mjeseca. Ludilo, euforija, kupila je kartu, bila je ispred kluba u 9 sati. U klub je bilo nemoguće ući i svi su se smrzavali do 12. Rekla je da su redari bili užasni i da su šutirali klince, u komentarima je napisala jedna od majki.

Dodala je i da su neki stariji od 16 godina uspjeli ‘povući’ i one mlađe, a da je ona po svoju uplakanu kćer došla poslije ponoći. Također, napisala je i da se tada, ispred kluba, nalazilo puno vozila interventne policije te policajaca u civilu.

Izdvojeni članak
Brucošijada FER-a '90.-ih

Legendarni KSET odlazi iz kotlovnice: Sedmero voditelja kluba za srednja.hr priča o njegovoj povijesti

Brojnim roditeljima nije jasno zašto djeca od 12 godina uopće slušaju Rastu

Nakon ove objave, javili su se i brojni roditelji kojima nije jasno zašto se svi žale na ovu situaciju kada se zna da u klubove i inače ne smiju ući mlađi od 16 godina, a prokomentirali su i Rastin glazbeni izražaj.

– Mene zanima znaju li roditelji koji su dozvolili tako mladoj djeci da kupe kartu i odu na taj koncert, o čemu pjeva taj čovjek. Evo, ja ću vam reći. Pjeva o nasilju, nasilju nad ženama, drogama svih vrsta, seksu, alkoholu… Zapitajte se malo koliko ste promašili u odgoju ako vam je u redu da djeca mlađa od 16 godina to slušaju uz vašu dozvolu. Trebalo bi biti valjda pod normalno da ovakav event i takav izvođač nisu za tako mlade osobe, stoji u jednom od komentara.

S ovim komentarom se složilo puno osoba, a jedna je i dodala kako djeca od 12 godina niti uz pratnju roditelja nemaju što tražiti u noćnom klubu te da zabrana koju je klub postavio nije njihova sramota već poštovanje zakona.

Oko cijele ove situacije, na svom Instagramu se oglasio i klub The Best. Naveli su da mole sve koji su imali pritužbe zbog organizacije ovog događaja i one koji nisu mogli ući u klub bez obzira na kupljenu kartu, da se jave organizatoru događaja. Napomenuli su i da su oni iznajmili prostor organizatoru događaja te da nemaju nikakve veze s kartama.

Copy link
Powered by Social Snap