Pretraga

WhatsApp uvodi nova ograničenja: Mijenja se način slanja poruka

A- A+

Pandemija dezinformacija dosegla je svoj vrhunac za vrijeme haranja koronavirusa, a sada je opet pri vrhu zahvaljujući geopolitičkoj situaciji u Ukrajini. Kako bi se borili protiv širenja poruka koje bi mogle sadržavati štetne ili obmanjujuće informacije, WhatsApp uvodi nova ograničenja koja se neće svidjeti mnogim korisnicima.

Ilustracija: Unsplash

WhatsApp je prije dvije godine predstavio opciju koja označava poruke koje su više puta proslijeđene. Tako ste, dakle, zasigurno u nekim grupnim razgovorima dobivali viralne fotografije ili videozapise s oznakom ‘proslijeđeno više puta‘ (forwarded many times).

No, budući da su se na taj način nerijetko širile poruke sa štetnim ili obmanjujućim informacijama, WhatsApp će u jednoj od nadolazećih nadogradnji postaviti nova ograničenja za proslijeđivanje poruka u grupne razgovore.

Izdvojeni članak
facebook instagram

Jeste li je već dobili? Na Instagram stigla nova opcija označavanja na fotografijama

Kako javlja portal WABetaInfo, korisnicima će se znatno otežati proslijeđivanje poruka u više grupnih razgovora odjednom. Tako će, naime, proslijeđivanje biti ograničeno na svega jednu grupu, što znači da će za slanje u više njih biti potrebno ponoviti prvobitni proces – označavanje poruke i klik na ikonicu ‘proslijedi’.

WhatsApp se i u prošlosti bavio smanjivanjem širenja dezinformacija, pa ni nije toliko neobično da su se odlučili na ovaj potez. Napominjemo da će ovo ograničenje prvo dobiti testeri probne verzije WhatsAppa, a u sljedećim će se tjednima svi ‘uhvatiti u koštac’ s ovom promjenom.