Pretraga

Za neke nema odmora: Ovi učenici će i za vrijeme zimskih praznika biti na nastavi

A- A+

Drugi dio zimskih praznika ove školske godine traje od 20. do 26. veljače, a u isto to vrijeme učenici srednjih škola moći će pohađati program Filmske naSTAVe u kinu Tuškanac u Zagrebu. Dio filmske škole podijeljen je na dva dijela, prvi dio koji traje od 20. do 24. veljače uživo i online dio od 22. do 23. veljače. Uz to, ovaj program ove godine slavi i svoj 10. rođendan, a učenici se za Filmsku naSTAVu mogu prijaviti putem online obrasca.

učionica

Ilustracija: Unsplash

I dok će većina učenika diljem Hrvatske uživati u drugom dijelu zimskih praznika, koji traju od 20. do 26. veljače, neki učenici ipak će pohađati nastavu. Ali, školske klupe zamijenit će gledalištem u kinodvorani Tuškanac gdje će se od 20. do 24. veljače održavati Filmska naSTAVa.

– Prije 10 godina na edukativnu avanturu povele su nas sada već dobro poznate voditeljice Filmske naSTAVe, Ana Đordić i Jelena Modrić. Program koji je brzo pridobio simpatije učenika, studenata i nastavnika, temeljen na metodici nastave filma – slavi svoj veliki 10. rođendan. Iza nas je desetljeće filmskih analiza, interpretacija i rasprava u kojima smo sudjelovali iz kina Tuškanac, ali i iz udobnosti vlastitih domova. Zajedno smo poticali filmsku pismenost i jačali razumijevanje filmskog jezika. Sve ovo u cilju filmskog odgoja mladih, stvaranja filmski pismene kinopublike te aktivna utjecaja na ukupan položaj filma u obrazovnom sustavu, priopćili su organizatori.

Izdvojeni članak

Filmska nastava u Kinu Tuškanac oduševila polaznike: ‘Mladima fali filmsko obrazovanje’

Cilj ove nastave za vrijeme praznika je podići nove generacije filmskih entuzijasta i profesionalaca, a ove će se godine program održati u dvije sfere – uživo u kinu Tuškanac u Zagrebu od 20. do 24. veljače, ali i online od 22. do 23. veljače.

– Unutar pet nastavnih dana, učenici će imati priliku na kinoplatnu pogledati pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih, a mlađim generacijama uglavnom nepoznatih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima te koja su odabrana uzevši u obzir njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost srednjoškolskih učenika, poručili su organizatori Filmske naSTAVe.

Svi zainteresirani učenici filmoljupci mogu se na ovu radionicu prijaviti putem online obrasca, a sve dodatne informacije potražite na ovoj poveznici, dok školski kalendar sa svim praznicima i blagdanima možete vidjeti ovdje.