Pretraga

Za snimanje filma o rodnoj ravnopravnosti možete dobiti 5.000 kuna

A- A+

Prijave za Pitching forum Vox Feminae Festivala produžene su do 10. travnja 2021. godine. Najbolja ideja za studentski film o rodnoj ravnopravnosti dobit će – i to najmanje – 5.000 kuna.

ilustracija: REX WAY / Unsplash

Vox Feminae Pitching forum svoje prvo izdanje imat će u 2021. godini, a posvećen je razvoju i financijskoj podršci amaterskih i studentskih filmskih projekata svih rodova i žanrova koji se bave temama rodne ravnopravnosti i društvene pravednosti.

Organitarori najavljuju kako će sedam izabranih finalistkinja predstaviti svoje projekte tijekom kratke prezentacije članovima forumske komisije. Forumska komisija će nakon svih prezentacija donijeti odluku o pobjedničkom projektu koji će osvojiti glavnu nagradu u iznosu od minimalno 5.000 kn. Pitching Forum, najavljuju, održat će se online i uživo tijekom 15. Vox Feminae festivala u svibnju 2021.

– Prijaviti se mogu amaterski i studentski filmovi svih žanrova, u različitim fazama razvoja i produkcije, iz zemalja Balkanske regije (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Albanija, Bugarska i Rumunjska) koji se bave temama rodne ravnopravnosti i društvene pravednosti, pojašnjavaju.

Za prijavu je potrebno putem ovog online obrasca poslati:
– Kratki sinopsis ili scenarij predloženog projekta
– Redateljsku koncepciju (do 1 stranice teksta)
– Kratki životopis autora i popis suradnika na projektu
– Operativni plan razvoja projekta

Ako je projekt u fazi produkcije, potrebno je priložiti i vizualne materijale (fotografije, kratke isječke ili trailer). Prijavljeni projekti bit će obaviješteni o rezultatima najkasnije do kraja travnja 2021.