Pretraga

Zadrani razvili brutalnu aplikaciju: Pomaže u svakoj kupnji, posebno sad kad smo prešli na euro

Akcijske ponude u velikim trgovinama, cijene u eurima i kunama te prigodni pretvarač valuta. Sve to na jednom mjestu nudi Košarica, aplikacija tvrtke iz Zadra koja će vam biti pri ruci u svakoj kupovini, posebice sad kada samo prešli na euro.

aplikacija košarica

Aplikacija Košarica pomaže pri svakoj kupnji namirnica, napravila ju je ekipa iz Zadra
Foto: Screenshot HRT

Novine, portali, televizijski prilozi – sve je puno priča o uvođenju eura. Krivo naplaćenih računa, problematičnog vraćanja novca, preračunavanja, nezakonito visokih cijena. Nekima će privikavanje na euro biti teže nego drugima. Da bi nam olakšali jednu stvar koju svi, neovisno o dobi, obrazovanju i znanju, radimo svaki dan, Zadrani su osmislili posebnu aplikaciju.

Izdvojeni članak
euri i centi

Povećana je minimalna studentska satnica: Izračunali smo koliko možete zaraditi u jednom mjesecu u eurima

Sve trgovine na jednom mjestu

Kako donosi HRT, Stipe Stagličić i tim iz tvrtke Zadar Smart Solutions odlučio je kreirati aplikaciju Košarica koja nudi pregled trenutnih akcijskih ponuda u svim većim trgovinama i trgovačkim lancima.

Košarica je, konkretno, prilagođena potrebama korisnika. Jednostavno i brzo, piše HRT, mogu pronaći ono što im treba, kreirati listu za kupovinu i to po pojedinoj trgovini. Cijene će biti izražene u eurima i kunama, a usto ova aplikacija ima ugrađen i konverter valute.

– Moj prijatelj Luka Čirjak i ja smo krajem ljeta razmišljali o tome da bi ovakav koncept olakšao ljudima kupovinu i kreiranje popisa. Tada smo krenuli u realizaciju. Ja sam odradio razvoj, nastala je aplikacija krajem prosinca. Pustili smo je u testnu fazu da vidimo kako ljudi reagiraju. Početkom ove godine s prelaskom na euro, počeli smo sa širom produkcijom same aplikacije, kazao je Stagličić za HRT.

Dobit ćete kratke upute za korištenje

Aplikacija je još uvijek u razvojnoj fazi, potvrdio je Stagličić, na nekih 60 do 70 posto planiranih funkcionalnosti. Ideja da se tjedno izdaju nadogradnje. Aplikacija je trenutno razvijena za Android mobitele i može se preuzeti u Google Play trgovini, a u budućnosti će biti dostupna i na iPhone uređajima.

-Vrlo je jednostavna aplikacija. Prvi prvom pokretanju dobit ćete kratke upute za snalaženje. Praktički s par klikova možete doći do svoje liste za kupovinu. Ako se nađete na blagajni, ne znate koliko je 6,82 eura, kliknete na konverter, i doznate koliko je to u kunama, naglasio je tvorac aplikacije Košarica.

Izdvojeni članak

Ne možete se držati novogodišnjih odluka? Možda vam ova aplikacija može pomoći

Isprobali smo aplikaciju

Na srednja.hr smo odlučili malo dublje zaroniti u ovu priču. Skoknuli smo na Google Play Store i instalirali aplikaciju Košarica. Odmah prvi prvom pokretanju, kako je najavio njen tvorac, dočekao nas je kratki tutorial. Tu smo saznali da je aplikacija, koliko je jednostavna, toliko i složena.

Namirnice i akcije možemo pretraživati kako po trgovinama tako i po kategorijama, a ako želimo, najbolje akcije na koje smo nabasali možemo podijeliti i s prijateljima. Od toga nas dijele samo dva klika.

Posebno je zanimljivo što Košarica ne nudi samo trenutne popuste, već vas, za svaki pojedini artikl, obavještava i za one koji će tek biti na popustima. Takvi artikli osjenčani su crvenom bojom, a opisu ponude može se vidjeti i točan datum kada vrijedi akcija. U postavkama, ako vam je to bitno, možete uključiti i prikaz po datumu pa pratiti kada je točno što i gdje na akciji.