Pretraga

Zbog ozbiljnih problema, WhatsApp ponovno unosi promjene u svoju aplikaciju: Pogledajte kako će to utjecati na vas

A- A+

Prosljeđivanje poruka na WhatsAppu se mijenja. Na svome blogu, iz ove popularne aplikacije za razmjenu poruka, jučer su objavili da je započelo veliko globalno testiranje za sve korisnike.

foto: pixabay

Whatsapp odlučio se na nove promjene da bi pružio što bolje iskustvo korisnicima. Ovoga puta cilj im je smanjiti prijenos lažnih poruka i informacije pune mržnje. Facebook-ova aplikacija za razmjenu poruka zbog toga je odlučila ograničiti prosljeđivanje poruka te je jučer na blogu WhatsAppa objavljeno da je za sve korisnike započelo globalno testiranje nove promjene.

Izdvojeni članak

Dio srednjoškolaca više neće smjeti koristiti WhatsApp, a nove restrikcije uvodi i Facebook

Problem je nastao u Indiji, državi u kojoj se prosljeđuje više poruka, fotografija i video zapisa, nego igdje drugdje na svijetu.  Zbog toga će baš u toj državi WhatsApp testirati i nižu granicu za slanje poruka na pet razgovora istodobno te će ukloniti gumb za brzo prosljeđivanje koji se nalazi uz medijske poruke.

Prema pisanju medija, samo u protekla dva mjeseca, lažne poruke na WhatsApp-u o otmičarima djece izazvale su masovna premlaćivanja više od 20 ljudi u Indiji, zbog čega su neki izgubili i život, prenosi Guardian. Lažne poruke tamo izazivaju vrlo ozbiljne probleme, a ovime se pokušava tome stati na kraj.

Iz WhatsAppa vjeruju da će uz sve promjene koje će se postaviti svim korisnicima, aplikacija ostati ono što bi trebala biti, a to je sredstvo za privatnu razmjenu poruka.

Zbog ozbiljnih problema, WhatsApp ponovno unosi promjene u svoju aplikaciju: Pogledajte kako će to utjecati na vas
Share via
Copy link
Powered by Social Snap