Pretraga

WhatsApp dobiva novi način slanja poruka: ‘Mislimo da će ovo biti zabavno’

A- A+

Uz glasovne i tekstualne poruke, na WhatsApp će se moći slati i video poruke od maksimalno 60 sekundi. Princip će biti poprilično jednostavan – korisnici će morati pritisnuti jednom ikonu mikrofona te ju dugo držati i snimati video.

Foto: Meta

WhatsApp dobiva novu opciju koja omogućuje slanje kratkih poruka u obliku videa. Riječ je o opciji koja u principu spaja glasovne poruke s kratkim video klipovima, ne bi li tako korisnicima dali vjerodostojniji osjećaj komunikacije.

– Video poruke su novi način da u stvarnom vremenu odgovorite na poruke sa svime što želite reći i pokazati u 60 sekundi. Mislimo da će ovo biti zabavan način dijeljenja trenutaka sa svim emocijama koje proizlaze iz videa, bilo da se radi o čestitanju rođendana, smijanju šali ili donošenju dobrih vijesti, priopćili su iz Mete, tvrtke koja stoji iza WhatsAppa.

Izdvojeni članak
whatsapp aplikacija na mobitelu

Fotografije nikad bolje nisu izgledale: Na WhatsApp stigla dugo iščekivana opcija

Naime, video poruke automatski će se reproducirati bez zvuka kada primatelj otvori razgovor na WhatsAppu, što je bitno drugačije nego glasovne poruke. Video poruke šalju se u principu na isti način kao glasovne poruke. Potrebno je samo jednom kratko kliknuti na ikonu mikrofona te ju dugo držati za snimanje videa. Kada se ikona otpusti, video će se automatski poslati, baš kao i glasovna poruka.

Neki bi se možda složili da je riječ o beskorisnoj opciji, budući da je slanje videa moguće otkad je valjda WhatsApp stigao na tržište, no korisnici uz ovu opciju ipak brže mogu poslati ono što žele. Osim toga, video poruke zauzimat će znatno manje prostora u internoj memoriji mobitela nego što to čine ‘pravi’ videozapisi.