Pretraga

Znanstvenici dokazali: Društvene mreže čine nas jadnima i nesretnima

A- A+

Dva talijanska znanstvenika dokazala su da društvene mreže, pogotovo Facebook i Twitter imaju izuzetno negativan utjecaj na psihičku stabilnost i razinu sreće korisnika te su na taj način potvrdili rezultate ranijih studija.

Društvene mreže škode našem psihičkom zdravlju, ustvrdili su Fabio Sabatini sa Sveučilišta u Rimu i Francesco Saracino iz luksemburškog Zavoda za statistiku na osnovu analize odgovora koje je dalo 50 tisuća Talijana na pitanje o zadovoljstvu životom i povjerenju.

Odgovore iz ovih kategorija su potom uspoređivali s razinom korištenja društvenih mreža Facebooka i Twittera.

Izdvojeni članak

Opijanje donosi popularnost – oni koji redovno piju imaju bolji društveni status

Rezultati su pokazali kako učestala uporaba ovih mreža kod korisnika razvija nepovjerenje, zavist i nezadovoljstvo. također, jasno je pokazalo negativan utjecaj društvenih mreža na raspoloženje korisnika. Na taj način su potvrđeni i jedne ranije studije koja se zasnivala na javnoj anketi.

Zanimljiva je i činjenica da je virtualni kontakt potiče sumnju i neslaganje što je u potpunoj opreci s onim što fizički kontakt generira kod ljudi.

Na osnovi svih ovih zaključaka talijanski znanstvenici su zaključili kako je doprinos društvenih mreža ljudskom rodu ‘izuzetno negativan’.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap