Pretraga

[Anketa] Svaki drugi srednjoškolac se dopisuje ili surfa preko mobitela tijekom nastave

A- A+

Zloupotreba mobitela tijekom nastave problem je koji se pojavio čim su učenici u širokom broju postali vlasnici prijenosnih telefona. Na prvim modelima samo se mogao slati SMS, ali i to je bilo dovoljno da veliki broj školaraca umjesto gradiva piše poruku pod klupom. Međutim, mobiteli su vrlo brzo postali pametni pa se danas može lako i na internet, igrati bezbroj igri, a postoje i korisne aplikacije, koje se mogu upotrijebiti za poboljšavanje nastave.

U anketi smo odlučili provjeriti kakvo je stanje u srednjoškolskim razredima pa smo vas pitali koristite li mobitele tijekom nastave, ali i što na njima radite.

Izdvojeni članak

Sakoman: Anketa o mjesečnim izdatcima mladih za alkohol pokazuje utjecaj krize

Na naše pitanje stiglo je 354 odgovora. 34 posto vas tvrdi da ne koristi svoje mobilne telefone na satu i taj je odgovor odabrao najveći broj anketiranih. 

Ali veliki broj je priznao i da zloupotrebljava svoje gadgete pa se svaki drugi srednjoškolac dopisuje ili koristi internet preko mobitela.

Zanimljivo je i da više od deset posto vas koristi svoje pametne telefone i za potrebe nastave, a i da se manje od tri posto igra dok im profesori objašnjavaju gradivo.

screenshot: www.srednja.hr