Pretraga

[FOTOGALERIJA] Evo kako izgleda najmodernija srednja škola u Zagrebu

A- A+

Početkom ove školske godine zagrebačka IV. gimnazija se preselila na Kajzericu u dio novog 140 milijuna kuna vrijednog odgojno-obrazovnog kompleksa. Pogledajte kako izgledaju prostori najmodernije škole u našem glavnom gradu.

Višegodišnja kohabitacija zagrebačke I. i IV. gimnazije okončana je ove jeseni. Naime, IV. gimnazija se preselila u novu, modernu zgradu na Kajzerici koja je dio velikog odgojno-obrazovnog centra. Osim već spomenute gimnazije u kompleksu su smještene i dvije osnovne škole te vrtić.

Inače učenici IV. gimnazije ostvaruju vrlo dobre rezultate na državnoj maturi, a već neko vrijeme prisutne su razne inovacije u nastavi. Već tijekom prošle školske godine ravnatelj Boris Štimac nam je najavio prebacivanje u novo zdanje s 25 učionica, desetak kabineta, knjižnicom te polivalentnom sportskom dvoranom. Iako je IV. gimnazija već useljena zbog iznimno kratkog roka gradnje još su neki fini radovi poput postavljanja panoa u tijeku.

Nije nam bilo teško te smo posjetili školu  da se i sami uvjerimo kakve to uvijete imaju 563 učenika te više od pedeset nastavnika. Evo kako izgleda odgojno-obrazovni centar na Kajzerici.