Pretraga

Studentima od nove godine obećana nova menza, SC: ‘Bit će otvorena kad se steknu svi zakonski uvjeti’

A- A+

Predstavnice Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu u našem su podcastu nedavno rekle da su dobile obećanje otvaranja studentske menze od nove godine u Novom Zagrebu, u privremenoj zgradi Sveučilišta. No, da će se menza zaista otvoriti od nove godine iz SC-a nam nisu potvrdili. Kazali su da će ona biti otvorena kada se steknu svi zakonski uvjeti.

zgrada sveučilišta i menza

Privremena zgrada Sveučilišta u Zagrebu i menza | foto: srednja.hr

Da bi se od prvog siječnja mogla otvoriti nova studentska menza u privremenoj zgradi Sveučilišta u Novom Zagrebu, odnosno u zgradi SEECEL-a na Kajzerici, otkrile su nedavno u našem podcastu predstavnice Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Budući da se iz zagrebačkog Studentskog centra (SC) o tome javno još nisu oglasili, pitali smo ih kada bi se menza trebala otvoriti i koji su još detalji poznati.

– Nova studentska menza u Novom Zagrebu biti će otvorena kada se steknu svi zakonski uvjeti, odnosno kada budu gotove sve potrebne dozvole, rekli su nam iz zagrebačkog SC-a te nisu otkrili mogući datum otvaranja menze.

Izdvojeni članak
novi studentski zbor sveučlišta u zagrebu

Studenti dobili obećanje: Nova menza u Zagrebu trebala bi se otvoriti početkom siječnja

Podsjetimo, nedavno je SC ispred menze u studentskom domu ‘Stjepan Radić’ izvjesio obavijest da će gužve biti manje ako studenti kraće biraju jela. Potom se SC ispričao studentima i kazao da je poruka bila nespretna, ali da je pisana u dobroj namjeri. Zagrebački SC je već ranije znao govoriti da su za gužve odgovorni i studenti. Tako su nam iz zagrebačkog SC-a prošle akademske godine rekli da čekanje u redu ovisi o samim konzumentima te njihovim željama što stavljaju na tanjur i o biranju deserta zbog čega se zna produžiti red. O menzama smo razgovarali sa studentskim predstavnicama u podcastu ‘Što studenti žele mijenjati na Sveučilištu u Zagrebu?’.

– Jako puno fakulteta je u obnovi i u novim zgradama sveučilišta jako puno sastavnica sada održava nastavu i ti studenti, posebice u Novom Zagrebu, nemaju gdje jesti. Znači eventualno koristiti Glovo ili imaju nekakvi burgeri na Velesajmu i to je to. Nedostaje tako jedna menza po nekim okej cijenama, da studenti ne moraju svako malo naručivati jer druge menze nema u blizini. Tako da je obećana menza od nove godine, navele su studentske predstavnice o novoj menzi.

Cijeli podcast s predstavnicama Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu s kojima smo razgovarali o prehrani u menzama, o nedostatku mjesta u studentskim domovima te o budućnosti studentske ambulante, možete pogledati na YouTubeu ili Spotifyu ispod.