Pretraga

Izašla je lista 513 najboljih nastavnika u Hrvatskoj, provjerite je li vaš na tom popisu

A- A+

Ove srijede obilježava se Svjetski dan učitelja, a tim povodom Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagrađuje najbolje odgojno-obrazovne djelatnike u Hrvatskoj. Ove je godine tu nagradu od 10.000 kuna bruto dobilo njih 513.

Ilustracija: Pexels

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagrađuje najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje unazad posljednjih nekoliko godina, a u novom je krugu povjerenstvo odabralo je 513 najuspješnijih u školskoj godini 2021./2022. koji su nagrađeni novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto. Čitav popis nagrađenih, kao i obrazloženja dodjele, nalaze se pri dnu teksta.

Ideja je da se nagradom honorira rad i vrijednost kvalitetnih, motiviranih i inovativnih pojedinaca. Iako se pravilnik za dodjelu ove nagrade mijenjao prije nekoliko mjeseci, još ove godine nagrada se dodjeljivala temeljem pravilnika iz prethodnih godina. Putem javnog poziva koji je bio otvoren u lipnju vrednovale su se aktivnosti ostvarene u razdoblju od 16. lipnja 2021. do 15. lipnja 2022.

Bodovi su se mogli prikupiti u više kategorija –  za mentorstvo učenicima, za predavanja, radionice i edukacije, boduje se i rad u stručnim vijećima i udrugama, bodove su zaradili i oni koji objavljuju stručne članke te su izrađivali nastavne materijale i obrazovne sadržaje. Vrednuje se u sklopu javnog poziva i vođenje projekata, a bodovi se dodjeljuju i u kategoriji unaprjeđenja rada škole te za rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Povjerenstvo koje je biralo najbolje bilo je sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

U nastavku možete vidjeti popis svih 513 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u 2021./2022. godini. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab