Pretraga

Izvanredno stanje: Zbog poplava prekinuta nastava u četiri škole, nekoliko ih najavilo tu mogućnost

A- A+

Pojedini hrvatski gradovi uz rijeke Unu, Mrežnicu, Koranu i Kupu bore se od jučer s poplavama. Stanje je najteže na rijeci Uni u Hrvatskoj Kostajnici gdje vodostaj te rijeke raste, a interventne službe na terenu su u Karlovcu i Dugoj Resi. Zbog poplava dio je škola otkazao nastavu, a pojedine su škole najavile istu mogućnost.

Poplava u Hrvatskoj Kostajnici; screenshot: YouTube; Radio Banovina

– Prema podatcima kojima trenutno raspolažemo od strane Ureda državne uprave u Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji te od strane škola i njihovih osnivača, dvije osnovne škole i dvije područne škole dostavile su obavijest o privremenom prekidu nastave zbog poplava koje su zadesile ove dvije županije. Riječ je o OŠ Dvor i OŠ Jabukovac u Sisačko-moslavačkoj županiji, te o PŠ Šišljavić i PŠ Donje Mekušje u Karlovačkoj županiji. Također, neke škole su, ovisno o razvoju situacije, najavile mogućnost privremenog prekida nastave, priopćili su u srijedu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Izdvojeni članak

Zbog snježnog nevremena danas otkazana nastava u čak 16 škola

Dodaju, intenzivno prate situaciju i kontaktu su sa školama i Uredima državne uprave županija koje su pogođene poplavama.

Stanje s poplavama je, kako je za Hrvatski radio kazao Zoran Čavlović iz Glavnog centra obrane od poplava Hrvatskih voda, najgore u Hrvatskoj Kostajnici gdje vodostaj rijeke Une i dalje raste.

Vodostaji karlovačkih rijeka u sporom su padu pa su sve interventne službe i dalje na terenu, baš kao i u Dugoj Resi  gdje je poplava stigla do obiteljskih kuća. Prema posljednjim informacijama, u porastu je i vodostaj rijeke Save kod Jasenovca.

Izvanredno stanje: Zbog poplava prekinuta nastava u četiri škole, nekoliko ih najavilo tu mogućnost
Share via
Copy link
Powered by Social Snap