Pretraga

Zbog snježnog nevremena danas otkazana nastava u čak 16 škola

A- A+

Tekuća školska godina za učenike u Splitsko-dalmatinskoj županiji krenula je tjedan dana kasnije. Nadoknadu splitsko-dalmatinski učenici imaju ovoga tjedna – za one koji nisu na skijanju nastava je krenula već 7. siječnja. No, danas je otkazana u čak 16 škola te županije i to zbog vremenskih neprilika.

foto: pixabay

Kako izvještava Radio Imotski, zbog snježnog nevremena i neprohodnosti cesta zajedničkim dogovorom ravnatelja svih 11 osnovnih škola Imotske krajine (OŠ ‘Josip Vergilij Perić’, Imotski; OŠ ‘Stjepan Radić’, Imotski; OŠ Josipa Jovića, Aržano; OŠ Ivana Gorana Kovačića, Cista Velika; OŠ ‘Ivan Leko’, Proložac;  OŠ Runović; OŠ S. S. Kranjčevića, Lovreć, OŠ Studenci, OŠ ‘Tin Ujević’, Krivodol; OŠ Zagvozd i OŠ Zmijavci) odlučeno da se danas, 9. siječnja, nastava neće održati.  

Izdvojeni članak

Skijaška epidemija pogodila Split i okolicu: Zaraženi ne moraju na nastavu dok im to roditelji opravdavaju

Nastave neće biti ni u četiri srednje škole u Imotskom – Tehničkoj školi, Ekonomskoj školi, Gimnaziji dr. Mate Ujevića i Obrtničko-industrijskoj školi, kao i u Glazbenoj školi dr. fra Ivan Glibotić.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, Imotski je grad u kojemu je jutros zabilježena najveća količina snijega – do 7 sati napadalo ga je ondje 23 cm. Kako su priopćili iz gradske uprave Imotskog, zimske službe su na terenu.

– Zimske službe su na terenu još od kasnih noćnih sati, a državne, županijske i lokalne ceste čiste se prema propisanim prioritetima. Očišćena je cesta prema Domu zdravlja, a škole i vrtići danas ne rade. Upozoravaju se građani da su, prema važećim zakonskim propisima, obavezni očistiti snijeg ispred svojih kuća i zgrada. Također, još se jednom pozivaju potrošači da zaštite svoje vodomjere, poručuju iz gradske uprave.

Zbog snježnog nevremena danas otkazana nastava u čak 16 škola
Share via
Copy link
Powered by Social Snap