Pretraga

Lektire su sada dostupne i na internetu

A- A+

Moguće da ste se nekada susreli sa situacijom da trebate posuditi lektiru u školskoj knjižnici, ali sve su već primjerke uzeli drugi učenici. To se više neće događati budući da je sada preko 300 naslova, dostupno u elektroničkom obliku, pohvalila se hrvatska Vlada na svojoj Facebook stranici. Kao cilj je postavljeno da sve knjige za lektiru budu dostupne na internetu.

Foto: Ivan Božić/srednja.hr

– Sve su knjige za lektiru posuđene u knjižnici? Nema problema, na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta lektire su odsada dostupne i online, pohvalila se Vlada Republike Hrvatske na Facebooku.

Do sada je već postavljeno 300 knjiga, kao i mnoštvo multimedijskih sadržaja, kao što su zvučni zapisi i video materijali.

U planu imaju, odnosno krajnji cilj projekta je objaviti na netu sve osnovnoškolske i srednjoškolske lektire, odnosno preko tisuću naslova!

Da biste pristupili sadržajima, trebate se prijaviti svojim AAI@EduHR elektroničkim identitetom, kojega ste dobili u svojoj školi ili ustanovi.

Međutim, ako nemate školski elektronički identitet, materijale potpuno besplatno možete koristiti registracijom odnosno prijavom na ovoj poveznici.