Pretraga

Miočani u sklopu online nastave snimili spot: ‘Digni u zrak Casio ako te je spasio kad si mislio da je gotovo’

A- A+

Učenici zagrebačke XV. gimnazije poznatije kao MIOC otvorili su prozor u svoje domove u doba izolacije i to snimajući video na pjesmu koju je Pjevački zbor te škole snimio u školskoj godini 2016./2017. Ova generacija sada je u sklopu online nastave snimila spot za tu pjesmu.

Screenshot YouTube

Refren pjesme slavi kalkulator casio i plavu zbirku, a Miočani su u sklopu online nastave izbornog predmeta Skupno muziciranje napravili video za pjesmu koju je školski zbor osmislio prije tri godine.

Za tekst i glazbu zaslužne su Tea Sonicki i Klara Banić, a vokale i instrumente Pjevački zbor XV. gimnazije, generacija 2016./2017. Mentorica je bila Ozana Bijelonjić koja je zaslužna i za režiranje ovog videa. Video je montirao Tomislav Bijelonjić.

– U projektu MIOC song #ostanidoma sudjelovali su članovi školskog zbora XV. gimnazije, njihovi ukućani i kućni ljubimci te su ovim videom otvorili mali prozor u svoje domove u vrijeme socijalne izolacije zbog epidemiološke krize uzrokovane virusom COVID-19. Projekt je realiziran u svrhu izvođenja online fakultativne nastave Skupno muziciranje i jačanja svijesti o potrebi poštovanja mjera u borbi protiv epidemije COVID-19. Nadamo se da će vam naš video izvući osmijehe na lica i da će te primiti barem dio pozitivne energije koju vam želimo poslati. Slobodno ga dijelite na društvenim mrežama, zajedno širimo pozitivu, stoji u opisu videa na YouTubeu.