Pretraga

Ne znate što raditi u vrijeme praznika? Prijavite se na ove radionice i snimajte filmove

A- A+

Hrvatski filmski savez organizira aktivne zimske praznike za učenike i profesore. U kinu Tuškanac od 8. do 12. siječnja učenici će moći sudjelovati na radionicama animiranog filma, dokumentarnog filma te na filmskoj nastavi. Prijave traju do ovog petka, 15. prosinca.

Da zimski praznici ne budu dosadni, pobrinuli su se u Hrvatskom filmskom savezu. Oni organiziraju obrazovne programe za različite uzraste koje će učenici moći pohađati od 8. do 12. siječnja.

Na radionici animiranog filma mogu sudjelovati učenici nižih razreda osnovne škole. Svi sudioniciradit će zajednički film na zajedničku ideju. Svakog dana od 10 do 14 sati, djeca će učiti od mentora, ali i jedna od drugih. Uz mnoštvo filmskih primjera i rada na terenu, najbolje će savladati osnove medijske pismenosti. Voditeljice će imati kratki uvod u animaciju uz prikaz nekoliko primjera animiranih filmova (prilagođeno djeci i njihovim mogućnostima).

Izdvojeni članak

Učenici 13. gimnazije oduševljeni praktičnom i teorijskom nastavom iz Filmske umjetnosti

Za učenike viših razreda osnovnih škola namijenjena je radionica dokumentarnog filma. Tamo će  polaznici od 14 do 18 sati učiti osnove korištenja kamere, tona i rasvjete kako bi savladali bitne funkcije koje su primjenjive u dokumentarnom filmu. Nastali film, odnosno filmovi bit će prezentirani krajem lipnja u velikoj dvorani kina Tuškanac.

Filmska nastava namijenjena je srednjoškolcima, ali i učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Polaznici će pogledati pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih, mlađim generacijama uglavnom nepoznatih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima te koja su odabrana uzevši u obzir njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost srednjoškolskih učenika. Nakon svakog flima, slijede analiza i interpretacija uz stručno vodstvo. Tako će se učiti temeljna filmološka znanja (od teorije do povijesti filma), filmska pismenost i razumijevanje filmskoga jezika. Filmska nastava održavat će se svakog dana od 10 do 14 sati.

Prijave traju do 15. prosinca, a prijavnicu za obrazovne programe možete ispuniti ovdje. Svi programi su besplatni.