Pretraga

Oglas za posao u NCVVO-u uznemirio nastavnike: Provjerili smo o čemu je riječ

A- A+

Nakon što je objavljen natječaj za posao stručnog suradnika u NCVVO-u, u kojem se traži da kandidat ima radno iskustvo 1 godinu i 4 mjeseca, mnogi su nastavnici pomislili da se radi o namještenom natječaju. No, iz Centra poručuju kako je po njihovim pravilima upravo 16 mjeseci rada u sustavu minimalni uvjet za zapošljavanje.

Foto: Srednja.hr

– Ovakve natječaje gledam 20 godinai uopće mi nije jasno. Nikako mi nije smiješno, kaže jedan nastavnik.

Mnoge je nastavnike uznemirio natječaj za posao stručnog suradnika u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovnaja.

Naime, u oglasu objavljenom na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao uvjet za zapošljavanje stučnog suradnika u istraživačko-razvojnom odjelu navedeno je potrebno iskustvo od 1 godinu i 4 mjeseca. Neki su zato pomislili da je natječaj namješten.

Zamolili smo NCVVO da nam pojasni o čemu se radi te kakav je to uvjet.

Pojasnili su nam kako su u Statutu Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja jasno propisani svi uvjeti za zapošljavanje.

– Prema članku 23., stavak 3, jedan od uvjeta za zapošljavanje stručnog suradnika je ‘najmanje šesnaest (16) mjeseci radnog staža u sustavu obrazovanja ili znanosti’, poručuju iz Centra.

Otkrili su nam i kako na tom radom mjestu, prema sistematizaciji nema zaposlenih djelatnika.

– Procijenjeno vrijeme je 4 mjeseca od dana zasnivanja radnog odnosa, a za isto je pribavljena i suglasnost resornog ministarstva, kažu.

Dodaju i kako je cijeli tekst natječaja objavljen je na njihovoj mrežnoj stranici, kao i u Narodnim novinama, što je  sukladno odredbama Temeljnog kolektivnog ugovora za javne službe.