Pretraga

[Pitaj Rasku] Jako me strah preskakanja kozlića i greda. Što da radim?

A- A+

Ako ste se nekada našli u jednakoj situaciji kao ovaj momak, ne očajavajte. Tjelesni vam nikad ne bi trebao predstavljati problem već upravo suprotno. Opustite se i uživajte u 45-minutnoj fizičkoj aktivnosti bez obzira izvodite li vježbe nezgrapno. Postavite vaša pitanja Raski na raska@srednja.hr ili putem Facebook pagea Pitaj Rasku.

Izdvojeni članak

[Pitaj Rasku] Torcidaš koji je upucao mačku mora priznati sve susjedu

Dragi Gimnastičaru! 

Drago mi je da si se javio i podijelio sa mnom što te muči. Ono što ti ja mogu reći je da se kao prvo opustiš. Znam, teško je i lakše je to pričati onome tko to ne prolazi, ali vjeruj mi bila sam pod sličnim stresom. Bilo je to godine 19-i neke kada sam upisivala gimnaziju. Nisam ju skoro upisala samo iz jednog razloga – tamo je radila profesorica iz tjelesnog koja je bila stroga. Ili sam bar ja tako mislila. Ipak, sreća mi se nasmiješila i taman je profesorica zatrudnjela kad sam ja došla u prvi razred. No, svejedno mojoj muci po tjelesnom tu nije bio kraj. 

Oduvijek sam imala dvije lijeve što se nastavilo i bez obzira na profesoričin porođajni. I dalje sam s grčom u želudcu odlazila na sate tjelesnog samo što moj problem nije bio kozlić, ali sve ostalo jest. Dobro, i ona inicijalna mjerenja gdje se istežeš po nekakvom ravnalu naslonjen uza zid. I možda taping. Sve ostalo izgledalo je vrlo trapavo i oku ne gledljivo. I da; bilo me sram u početku, ali s godinama svoj hendikep pretvoriš u dobru šalu i proguraš i taj tjelesni jer uvijek, (a sigurna sam i u tvom slučaju) postoji tamo neka Željana koja je lošija čak i od tebe. Tako da ono, go with the flow, a vjerujem da posjeduješ neke druge vrline zbog kojih te dečki u razredu vole i drag si im. Ako ništa drugo, uvijek im možeš nakon tjelesnog udijeliti komad parizera i krišku kruha kojeg vjerojatno nosiš u ruksaku za marendu. 

Također, otvoreno priznaj svima da mrziš gimnastičke vježbe jer bolje da znaju istinu nego da se praviš faca, a na toj istoj faci, iz svake pore izbija strah, patnja i nervoza. Silom izvoditi vježbe možeš samo naškoditi svom zdravlju i ljudima oko sebe, a to ne želimo zar ne?! Opusti se, zdravstvene ispričnice ostavi po strani fokusiraj se na vježbe s loptom. A uostalom, vjerujem da će se i tebi sreća nasmiješiti te da ćeš ubrzo za koji tjedan na dan tjelesnog biti dežuran. Ili na Lidranu, a i dobrovoljno darivanje krvi daruje jedan dan odsustva iz škole. Načina je mnogo, ne daj se smesti! 

Sportski pozdrav, Raska!

Facebook page Pitaj Rasku

[Pitaj Rasku] Jako me strah preskakanja kozlića i greda. Što da radim?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap