Pretraga

Preminuo omiljeni profesor i knjižničar zagrebačke gimnazije: ‘Mnoge ga se generacije rado sjećaju’

A- A+

Tužna vijest stiže iz Klasične gimnazije u Zagrebu. U 68. godini života preminuo je profesor i knjižničar Petar Jaković – Pepo, dugogodišnji knjižničar kojeg pamte brojne generacije.

petar jaković

Foto: Unsplash/Klasična gimnazija Zagreb, Facebook

Klasična gimnazija u Zagrebu na svojim je društvenim mrežama objavila tužnu vijesti da je u 68. godini života preminuo profesor i knjižničar Petar Jaković – Pepo.

–  U Obrazovnom centru za jezike radio je od 1980. – 1990. godine, a u Klasičnoj gimnaziji na poslovima voditelja turnusa i knjižničara radio je od 1991. do 2019. godine. Bio je omiljen profesor i mnoge ga se generacije klasičara rado sjećaju, a njegova prva generacija s njim se oprostila na kraju školovanja sa stihom: Dragi Peca, vole te tvoja deca!, pišu iz Klasične.

Navode kako će pogreb mnogima omiljenog profesora bit će u četvrtak 23. ožujka godine u 12h iz mrtvačnice Donje Dubrave – Ogulin. Njegovi bivši učenici ističu da je bio poseban i divan čovjek.

– Jako, jako tužno. Prvi razrednik, dobar čovjek, od svih profesora on je uvijek bio uz nas i sve nas je pamtio i s osmijehom zafrkavao čak i kad bismo se sreli desetljećima nakon mature, napisala je jedna bivša učenica uz objavu Klasične.