Pretraga

Rezultati ankete: Evo zašto se učenici i studenti zadovoljavaju dvojkama

A- A+

Sam naziv dovoljan (2) objašnjava da je dvojka sasvim “dovoljna” ocjena. Ima učenika, a sigurno još više studenata, koji se upravo tom ocjenom i zadovoljavaju te ne ciljaju na ništa više. Zanimalo nas je zašto se to događa te smo na portalu postavili anketu na koju je odgovorilo 740 čitatelja.

foto: pixabay

Ima predmeta i kolegija koji nam stvarno ne sjednu – ili su teški ili su samo naporni, pa nam je glavni cilj završiti ih s minimalnim, to jest dovoljnim uspjehom. Dvojka zadovoljava mnoge učenike i studente, a nas je ipak zanimalo zašto.

Postavili smo anketu s tri ponuđena odgovora, koju je do danas riješilo 740 čitatelja. Najviše njih (41.22 posto ispitanika) ipak se nisu zadovoljili dvojkama te su ih ispravljali.

Od onih koji su se zadovoljili dvojkom, većina (32.31 posto ispitanika) jednostavno nije vidjela korist u dobivanju veće ocjene. Pretpostavimo da su tako odgovarali većinom studenti, budući da je istina da su rijetki slučajevi u kojima ocjena na fakultetu igra važnu ulogu. Ostalima (24.46 posto ispitanika) je gradivo bilo dosadno, što također ukazuje na problem sustava.